Pradžioje tai buvo teniso kamuoliuko dydžio. Tačiau buvęs Luisvilio puolėjas greitai suprato, kad nepakeliamą skausmą galvoje numalšinti gali tik daktarų rankos. Jo gyvybei grėsė pavojus, rašo „Bleacher Report“.

K. Kuricas neįlipo į rytinį 5.30 val. komandos autobusą, kuriuo jo atstovaujama Las Palmo „Gran Canaria“ ekipa praėjusį spalį į Vitoriją vyko rungtyniauti su „Laboral Kuxta“ klubu. Tai buvo rytas, kurio jis nepamirš visą likusį gyvenimą.

„Prabudau vėlai ir jaučiau erzinantį galvos skausmą, – sakė K. Kuricas. – Maniau, kad tai tiesiog paprastas rytinis galvos skausmas. Treniruotė prabėgo gerai, tačiau žinojau, kad kažkas ne taip. Vėliau vėl pajutau milžinišką galvos skausmą ir pasakiau treneriui, kad žaisti negalėsiu.“

Skausmas buvo nepakenčiamas, verčiantis šleikštulį. Netrukus K. Kuricas buvo išvežtas į ligoninę.

„Ligoninėje pro vamzdelį man buvo suteiktas deguonis ir skysčiai, neįvyko nieko ypatingo, todėl buvau paleistas“, – prisiminė krepšininkas.

Kitą rytą – déjà vu. Tas pats galvos skausmas, tas pats pykinimas, tas pats rezultatas. K. Kurico komandos draugai išvyko į Barseloną žaisti rungtynių, o jis pats grįžo į ligoninę. Krepšininkas du kartus prašė daktarų, kad šie atliktų galvos magnetinio rezonanso tyrimą, tačiau šie tikino, jog tyrimas nebūtinas.

K. Kuricas dar kartą buvo paleistas iš ligoninės, tačiau šį kartą daktarai nesutiko pasirašyti dokumentų, leidžiančių krepšininkui keliauti į Vokietiją žaisti Europos taurės rungtynių su Berlyno „Alba“ komanda.

K. Kurico būklė vis prastėjo. Prie galvos skausmų ir pykinimo prisidėjo svaigimas bei vėmimas.

Amerikietis grįžo į ligoninę bei pagaliau gavo leidimą atlikti tyrimą. Diagnozė – smegenų auglys.

K. Kuricas nebijojo mirties, tačiau to bijojo jo žmona Taraneh. „Sunkiausiai tai priėmė ji, – kalbėjo krepšininkas. – Mes turime dvynukus, Arshaną ir Arsalaną, kuriems tuo metu buvo trys mėnesiai. Ji negalėjo viskuo tuo patikėti.“

Artimiausias 48 valandas K. Kuricas praleido komoje.

„Buvau prijungtas prie įvairiausių aparatų bei sapnavau labai keistus sapnus, kurie atrodė neįtikėtinai tikroviški, – haliucinacijas prisiminė K. Kuricas. – Maniau, kad mano žmona laukiasi mergytės. Tada girdėjau žmones kalbant su manimi per ventiliacijos angas. Mačiau žmones, einančius kiaurai sienas, kambaryje skraidžiojo balionai. Visas kambarys taip pat keitėsi – iš pradžių buvo ligoninė, o tada viskas transformavosi į bažnyčios vakarėlį. Aš buvau visur.“

Po kiek laiko auglys buvo pašalintas, tačiau K. Kuricas vis tiek balansavo tarp gyvybės ir mirties. Skysčiai krepšininko galvoje sukėlė 33 laipsnių intrakranijinį spaudimą. „Normalus spaudimo lygis yra 15. Atsiranda pavojus, jei jis pakyla iki 22. Mano buvo virš 30“, – dėstė amerikietis.

„Jo kaukolės kaktos kaulas buvo pašalintas, nes kėlė spaudimą smegenims, – apie savo klientą pasakojo krepšininko agentas Guillermo Bermejo. – Man sakė, kad jis gali mirti.“

Po dar kelių gyvybei pavojingų operacijų K. Kuricas tapo pirmuoju istorijoje profesionaliu krepšininku, kurio kaktoje įtaisytas polimerizuotas akrilo implantas – sintetinė 3D medžiaga.

K. Kuricas negalėjo nei stovėti, nei vaikščioti. Jis numetė beveik 14 kilogramų.

Jo artimieji ir komanda norėjo nebeleisti jam žaisti visą likusį sezoną, tačiau K. Kuricas galvojo kitaip.

„Vis klausinėjau, kada galėsi vėl žaisti? Žmonės galvoja, kad aš turiu trūkumų, tačiau visa tai yra jau praeityje“, – pozityviai kalbėjo krepšininkas.

Po mažiau nei dviejų mėnesių K. Kuricas grįžo ant parketo bei baigė sezoną ACB lygoje. Dabar 26-erių metų puolėjas yra laisvasis agentas.

Šiuo metu krepšininkas žaidžia Las Vegaso NBA vasaros lygoje, kur bando įsitvirtinti Finikso „Suns“ komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)