Klubas panaikino M. Kuzminsko profilyje esančią informaciją, kad jis atvyko iš SSRS. Dabar ten įrašyta Lietuva.

Tiesa, informacijos eilutėje prie prierašo, kur krepšininkas žaidė anksčiau, t. y. prieš NBA, kuriame buvo skelbiama, kad tai – taip pat Sovietų Sąjunga, dabar nurodyta Lietuva, nors pastaruosius trejus metus puolėjas atstovavo Ispanijos ekipai Malagos „Unicaja“. Dar prieš tai M. Kuzminskas gynė Kauno „Žalgirio“, Šiaulių „Šiaulių“, Vilniaus „Perlo“ ir „Sakalų“ garbę.

Siekdami ištaisyti kilmės klaidą į Niujorko klubą kreipėsi ir pats praėjusią savaitę su „Knicks“ sutartį pasirašęs krepšininkas, ir Lietuvos ambasadorius Jungtinėse Valstijose Rolandas Kriščiūnas.

Laiške klubui ambasadorius sakė pabrėžęs, kad šiuo metu tokios valstybės kaip Sovietų Sąjunga nėra. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad net jai egzistavus Jungtinės Valstijos niekada nepripažino Lietuvos okupacijos, o pats M. Kuzminskas krepšinio žaisti SSRS negalėjo net teoriškai, nes yra gimęs 1989 metais.

„Atkreipiau dėmesį, kad Lietuvoje ta informacija yra jautri ir paprašiau ją ištaisyti. Džiaugiuosi, kad sulaukėme atsakymo“, - BNS telefonu iš Vašingtono sakė R. Kriščiūnas.

Tiesa, M. Kuzminsko profilyje „Knicks“ puslapyje vis dar trūksta žaidėjo nuotraukos bei numerio, kuriuo jis žais NBA lygoje.

Tai ne pirmas atvejis, kai lietuvių kilmės krepšininkai NBA nurodomi kaip kilę iš Sovietų Sąjungos.

„Keista, kad tokie dalykai kartas nuo karto pasitaiko ir ištaisyti tą galime tiktai reaguodami ir kalbėdami daugiau apie Lietuvą“, - teigė ambasadorius.

2016 metų pradžioje sporto interneto svetainė „Yahoo Sports“ Hjustono „Rockets“ krepšininko Donato Motiejūno aprašyme taip pat nurodė, kad šis gimė SSRS.

„Kaunas, SSRS“ kaip D. Motiejūno gimimo vieta buvo parodyta ir per NBA rungtynių transliaciją, o prašydamas ištaisyti šią situaciją į klubą taip pat kreipėsi ir pats krepšininkas, ir ambasadorius R. Kriščiūnas. Šios klaidos buvo ištaisytos.

Krepšinis.lt primena, kad šeštadienio popietę M. Kuzminskas išpildė savo svajonę – pasirašė dvejų metų trukmės bei 6 mln. JAV dolerių vertės sutartį „Knicks“.

Oficialios NBA svetainės „Knicks“ puslapyje komandos sudėtyje prie M. Kuzminsko buvo nurodyta, kad jis – iš Sovietų Sąjungos. Jei dėl šio fakto dar galima būtų ginčytis, nes M. Kuzminskas iš tiesų gimė 1989 metų spalio 19 dieną, kai šis darinys dar gyvavo, tai didžiausią nuostabą kelia tai, kad informacijos eilutėje prie prierašo, kur krepšininkas žaidė anksčiau, t. y. prieš NBA, buvo skelbiama, kad tai – taip pat Sovietų Sąjunga.

„Žinoma, kad nėra malonu, bet tokių dalykų negali sukontroliuoti – bandysime tai ištaisyti. Įsivėlė klaida ir ji jau ne pirmą kartą, todėl atsakingi žmonės turėtų tuo susirūpinti“, – išvydęs tokio dezinformaciją apie save krimtosi ketvirtasis lietuvis, kovosiantis NBA lygoje kitą sezoną.

Toronto „Raptors“ komandoje žais Jonas Valančiūnas, kvalifikacinės sutarties iš Hjustono „Rockets“ yra sulaukęs Donatas Motiejūnas, o naujokų biržoje 11-liktu numeriu Orlando „Magic“ pakviestas, bet vėliau į Oklahomą išsiųstas, Domantas Sabonis vilkės „Thunder“ marškinėlius.

Tuo metu vienerių metų iš dalies garantuotą sutartį su Bruklino „Nets“ pasirašęs Egidijus Mockevičius savo vietą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje bandys užsitarnauti žaisdamas NBA Vasaros lygoje.
„Knicks“ sudėtis oficialioje NBA svetainėje (nba.com nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)