„Akcentavome, kad mačo pradžioje neturime būti susikaustę ir mieguisti kaip trejose pastarosiose rungtynėse. Buvome susikaupę, todėl nuo pradžių pajutome savo žaidimo ritmą, susikrovėme reikalingą taškų skirtumą ir jį išlaikėme iki galo. Žaidimą planą įgyvendinome 80 procentų“, – mačą San Paule basketnews.lt komentavo 12 taškų pelnęs R. Seibutis.

„Tai buvo geras testas prieš olimpiadą. Australai labai gerai pataiko tolimus metimus, turi gerą priekinę liniją. Priešnuodžių reikėjo paruošti viskam“, – pridūrė rezultatyviausias dvikovos žaidėjas Jonas Valančiūnas (19 tšk.).

Vis dėlto pagrindiniu priešpaskutinių lietuvių draugiškų rungtynių prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes herojumi reikėtų laikyti po čiurnos skausmų nulemtos trumpos pertraukos grįžusį Mantą Kalnietį.

Įžaidėjas ne tik pelnė 16 taškų, bet ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Koja dar medinė, bet po tokių rungtynių pamiršti savo problemas ir labiau pasitiki savimi“, – paklaustas apie savijautą, neslėpė rinktinės senbuvis, pasižymėjęs ir efektingu dėjimu.

Kalbėdamas apie visos komandos žaidimą, M. Kalnietis buvo patenkintas, kad lietuviai po dviem pratęsimais ir pralaimėjimu Argentinai pasibaigusių pastarųjų rungtynių žengė žingsnį į priekį.

„Manau, bendras vaizdas šiandien buvo geresnis nei tose kvailose rungtynėse su Argentina. Taip pat ir teisėjavimo lygis buvo aukštas, abi komandos galėjo spręsti savo reikalus“, – pastebėjo krepšininkas.

Sekmadienį, 20.30 val. Lietuvos laiku, lietuviai draugiško turnyro finale susitiks su Brazilija, kuri antrajame pusfinalyje 91:52 (19:10, 28:12, 22:11, 22:19) sutraiškė Kiniją, o vėliau persikels į Rio de Žaneirą.

Olimpinė ugnis pastarajame užsižiebs rugpjūčio 5 d. Nė vienerių žaidynių nuo nepriklausomybės atkūrimo nepraleidę lietuviai B grupėje susigrums su Ispanija, Argentina, Brazilija, Nigerija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)