Paskutinį kartą aukso medaliais „Lietuvos ryto“ žaidėjai pasipuošė 2010 metais, kuomet treniruojami Rimo Kurtinaičio Kauno „Žalgirį“ pranoko tiek LKF taurės finale, tiek LKL finalo serijoje.

Praėjusiame sezone Marcelo Nicolos auklėtiniai lemiamose kovose žalgiriečiams neįkando nė karto ir turėjo tenkintis sidabro medaliais – 0:4.

„Buvome arti tikslo, bet finaluose nesugebėjome pademonstruoti čempioniško žaidimo. Šiemet stengsimės labiau ir kovosime energingiau“, – kovingai prieš sezono startą kalbėjo M. Nicola.

Šią vasarą „Lietuvos ryto“ vadovai itin padirbėjo žaidėjų rinkoje: komandą papildė keli pajėgūs naujokai, taip pat buvo išsaugotas ir praėjusių metų branduolys.

„Turime daug gerų žaidėjų, bet dabar privalome tapti puikia komanda. Geros neužteks, reikia puikios, nes tik tada galėsime laimėti titulus. Ne visada geri žaidėjai sudaro gerą komandą: turime norėti ir žaisti, ir būti kartu. Viskas priklauso nuo krepšininkų charakterių. Viso sezono metu dirbsime tam, kad pasiektumėme komandinę dvasią“, – naujai sudėčiai tikslą iškėlė 44-erių argentinietis.

Su Europos čempionato sidabro medaliais į gimtinę grįžę Antanas Kavaliauskas ir Deividas Gailius į „Lietuvos ryto“ treniruotę atvyko jau po poros dienų.

„Jie abu geros sportinės formos, bet psichologiškai yra kiek pavargę. Praeis šiek tiek laiko ir jie prisitaikys – viskas gerai“, – optimizmo nestokojo vyr. treneris.

Tiesa, M. Nicola dar nežino, ar visi krepšininkai atstovaus sostinės ekipai. Anot jo, „Lietuvos ryto“ vadovai sprendžia, ką daryti su sutartį turinčiu 20-mečiu Edvinu Šeškumi.

O štai šią vasarą Jono Kazlausko kvietimo į nacionalinę komandą nesulaukęs Kšyštofas Lavrinovičius atrodė kupinas jėgų ir motyvacijos bei tradiciškai nestokojo humoro jausmo.

„Užmėtysim dešrom“, – iš komandos rėmėjo „Norfos“ gavęs kumpio koją, šmaikštavo 35-erių aukštaūgis.

„Gera. Kaip visada – pagal amžių“, – kiek surimtėjęs į klausimą, kokia sportinė forma, atsakė K. Lavrinovičius.

Pasirengimo cikle „Lietuvos rytas“ iškovojo 7 pergales ir nė karto nesuklupo. Buvo nugalėtos Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ (82:77), Rygos VEF (87:62), Panevėžio „Lietkabelio“ (83:53), Klaipėdos „Neptūno“ (79:68 ir 73:56), „Astanos“ (101:88) ir Maskvos srities „Chimki“ (85:84) komandos.

LKL reguliarų sezoną vilniečiai pradės ketvirtadienį, 19 val., rungtynėmis namuose prieš Alytaus „Dzūkiją“. Turnyras vyks keturių ratų sistema, tad kiekviena komanda sužais po 36-erias rungtynes. Ar šiemet „Lietuvos rytas“ galiausiai nukarūnuos „Žalgirį“?

„Jaučiame aukso alkį. Turime būti psichologiškai tvirti ir tikėti, kad galime juos įveikti“, – triumfo receptu pasidalijo K. Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)