„Europos čempionatas man buvo labai pozityvus, kadangi jaučiausi svarbus komandos narys atsakingais momentais, atsakingose rungtynėse – tai suteikė pasitikėjimo savomis jėgomis, pridėjo patirties. Dabar visa tai mėginsiu atiduoti Malagos komandai. Noriu toliau eiti ta kryptimi, kuria ir judu. Jaučiu, kad J. Plaza kiekvienais metais iš manęs prašo vis daugiau, ir daugiau, vis įvairesnių dalykų. Bandau prie to priprasti ir vykdyti nurodymus“, – sakė trečią sezoną „Unicaja“ gretose žaisiantis M. Kuzminskas.

Nors Europos pirmenybėse lietuviui pavyko atsiskleisti, kartėlį tiek jam, tiek visiems rinktinės gerbėjams paliko finalinis turnyro mačas, kuriame Jono Kazlausko auklėtiniai neprilygo Ispanijai. Praėjusį savaitgalį M. Kuzminskas pralaimėjo ir dar vieną finalą. Šįsyk – jau su „Unicaja“: Ispanijos Supertaurės lemiamose rungtynėse Andalūzijos komanda neatsilaikė prieš „Barcelona“ krepšininkus. Visgi šių nesėkmių puolėjas stengėsi nesureikšminti.

„Yra žmonių, kurie sako, kad trečia vieta – geriau už antrą, kadangi burnoje po paskutinio laimėto mačo lieka saldus skonis. Tačiau aš manau, kad atlikome neblogą darbą tiek Europos čempionato finale, kuriame nusileidome Ispanijai, tiek Supertaurės finale, kuriame pralaimėjome „Barcelona“ komandai. Tiesa, kad nežaidėme savo geriausio krepšinio, bet nežaidėme ir blogai“, – pažymėjo lietuvis.

Spalio 19 d. krepšininkas švęs 26-ąjį savo gimtadienį. Mindaugui duodant interviu, greta jo šypsojosi Ispanijoje jau taip pat kaip sava besijaučianti žaidėjo draugė Eglė Andreikaitė.

„Malagoje esu labai laimingas. Džiaugiuosi žaisdamas krepšinį ir tuo, kad žaidžiu laiminčioje komandoje. Mėgaujuosi tuo, kad galiu padėti savo kolektyvui – gyvenimas čia nuostabus, o Malaga – tobulas miestas. Visgi dabar pats svarbiausias dalykas mano gyvenime yra krepšinis“, – kalbėjo 205 cm ūgio lietuvis.

Paklaustas, ar sirgaliai gali tikėtis, kad M. Kuzminskas Malagos komandos marškinėlius vilkės ir 2016-2017 m. sezone, krepšininkas šyptelėjo.

„Man patinka Malagos klubas ir dabartinė komanda. Ji kitokia, nei praėjusiais metais ir visiškai kitokia, nei buvo prieš dvejus metus. Tai jau matosi treniruotėse. Svarbiausia, kad sukurtume gerą atmosferą ir kartu tobulėtume diena iš dienos. Turime ir apsiprasti tarpusavyje – negalime būti egoistai. Visi esame tame pačiame laive ir turime judėti tokia pat kryptimi. O kalbėti apie kitus metus tikrai ankstoka. Juk niekas nežino, kas nutiks net ir rytoj“, – šyptelėjo lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)