Trejus metus Ispanijoje rungtyniavusiam M. Grigoniui pabodo žaisti po vienerias rungtynes per savaitę.

„Tikiuosi daugiau žaidimo laiko, dvejų rungtynių per savaitę. Trejus metus žaisdavome tik kartą į savaitę, o likusį laiką – vien treniruotės. Noriu rungtyniauti dažniau. Tikiuosi, kad būsime konkurencingi ACB ir Čempionų lygose. Kaip bežiūrėsi, vis tiek tai yra šioks toks žingsnis į priekį“, – kalbėdamas su basketnews.lt, karjeros posūkį vertino „Iberostar“ naujokas.

Vis dėlto pastarąją savaitę jis nežaidė nė karto. M. Grigonis su Lietuvos rinktine rengiasi Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms, bet debiutantui tęsti sėkmingo pasirodymo draugiškose rungtynėse laikinai neleido skilęs piršto kaulas.

„Taikiklis šiek tiek nukrypo. Juk savaitę negalėjau mėtyti į krepšį. Bet nieko, atsigausiu. Užtat visą savaitę dirbęs fizinio pasiruošimo treniruotėse dabar jaučiuosi „šviežesnis“ už kitus“, – pasiguodė snaiperis, patekęs į galutinę Jono Kazlausko treniruojamos komandos sudėtį Rio žaidynėms.

Rinktinei persikėlus iš Buenos Airių (Argentina) į San Paulą (Brazilija), paskutinėje treniruotėje M. Grigonis jau sportavo drauge su komandos draugais.

Šeštadienį jis gali išbėgti į aikštę kontroliniame susitikime su Australijos ekipa, nors neslepia tebejaučiantis skausmą.

„Truputį nepatogu, reikės bandyti kitaip pirštą sutvirtinti. Bet gyja gan greitai – galvojau, kad bus blogiau. Sakė, kad skausmą jausiu visą mėnesį, bet neskauda taip, kad visai negalėčiau žaisti ar treniruotis. Kol kas dar truputį pasisaugau, kamuolį gaudau labiau kaire ranka. Bet per rungtynes turbūt į tai dėmesio nebekreipsiu – jeigu užgaus, tai užgaus“, – nesibaugina gynėjas.

Su australais lietuviai šią savaitę turėjo jėgas išmėginti dar Buenos Airėse, bet dėl gausaus lietaus ir pro kiaurą salės stogą varvančio vandens mačas neįvyko.

San Paule panašių problemų neturėtų iškilti – vien jau dėl to, kad čia Lietuvos rinktinė rado kur kas palankesnius orus.

„Brazilijoje taip pat žiema, bet skirtumas – didelis, oras čia – žymiai švelnesnis. Tikrai nėra taip išskirtinai šalta kaip Argentinoje, vakar galėjome net treniruotis lauke. Artėjame prie sąlygų, kurios laukia olimpinėse žaidynėse“, – įvertino vienas rinktinės trenerių Gintaras Krapikas.

Anot jo, šeštadienio dvikova lietuviams yra ypač svarbi.

„Labai gaila, kad vienos rungtynės su australais neįvyko. Ši komanda – labai geras partneris ruošiantis turnyrui. Australai žaidžia greitai, turi stiprų vidurio puolėją, gerų metikų. Manau, kad mačas su jais mums duos daug naudos“, – įsitikinęs specialistas.

Olimpinė ugnis Rio de Žaneire bus uždegta rugpjūčio 5 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)