„Manau, tik laiko klausimas, kada Lietuvos krepšinio lyga atsiribos nuo krepšinio federacijos. Čia nėra kito varianto. Jeigu FIBA ir Lietuvos krepšinio federacija, dvi organizacijos, kurios gyvena ant klubinio krepšinio, sugeba teikti sankcijas klubams, tai klubinis krepšinis nuo jų atsiribos ir laimingai gyvens.

LKL, manau, per kitą susirinkimą pasakys, kad yra uždara lyga, kuri organizuoja klubų varžybas, yra klubų asociacija ir patys klubai sprendžia, kur jiems dalyvauti. Tai yra komercinės organizacijos. Klubai gali išstoti iš federacijos narių. Ką klubai praras išstoję iš federacijos narių? Kaip krepšinio federacija ar FIBA padeda klubams? Niekaip. Reiškia, jokios sankcijos ir jokie grasinimai šioje situacijoje negali veikti“, – tinklapiui basketnews.lt sakė M. Balčiūnas.

Pasak Lietuvos sporto universitete (LSU) dirbančio M. Balčiūno, dabar pagrindinis krepšinio priešas yra FIBA vadovas Patrickas Baumannas.

„Tai, kad FIBA pralaimėjusi bylą turėjo iš federacijų lėšų sumokėti Narui Zanolinui išmoką, yra kriminalas. FIBA eikvoja krepšinio pinigus. Kas padarė tą nelegalų sprendimą prieš N. Zanoliną? Kodėl tie žmonės neturi atsakomybės?

Jeigu Seppas Blatteris kažką nelegalaus darė FIFA organizacijoje, tai jis bent uždirbdavo pinigus ir visiems užtekdavo. O Patrickas Baumannas atima iš federacijų paskutinius pinigus ir lobsta. Jis yra tikrasis sporto priešas ir apie tai reikia kalbėti“, – kalbėjo 39-erių biržietis.

Kol kas didžiausio spaudimo Lietuvoje sulaukia Eurolygos organizuojamą Europos taurės turnyrą pasirinkęs Vilniaus „Lietuvos rytas“. LKF ragina sostinės klubą atsisakyti šios minties, tačiau klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas pasakė aiškiai – „Lietuvos rytas“ savo pasirinkimo nekeis.

„Pasirinkome turnyrą ir jame žaisime. Mes – ne kekšė. Tikrai nekeisime savo sprendimo: jį priėmėme ir jo laikysimės. Tikrai nebus taip, kad kažkas už mus nuspręs, ką ir kaip mums daryti. Tegul jie sprendžia savo problemas, o mes spręsime savas“, – Krepšinis.lt susidariusią situaciją komentavo G. Vainauskas.

Nors šiuo metu per šalių federacijas prie sienos yra spaudžiami tik Europos taurės turnyre norintys žaisti klubai, bet 2017-ųjų vasarą toks pats likimas gali laukti ir Eurolygos komandų.

FIBA nepripažino 10 metų sutarčių, kurias su Eurolyga pasirašė 11 klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“. FIBA yra pripažinusi tik trejų metų sutartis, kurias komandos su Eurolyga pasirašė prieš porą metų. Jos baigs galioti 2017 metų birželį.

Kuomet sutartys nustos galioti, tikimasi, kad FIBA prašys tuos 11 elitinių Europos klubų prisijungti prie naujai organizuojamo Čempionų lygos turnyro ir nuošalyje palikti Eurolygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)