Pusmetį internete, televizijoje ar bet kur mieste besisukusios reklamos neleido pamiršti datos, kada šalies sostinėje bus surengta tikra krepšinio šventė. Šįkart buvo nuspręsta sujungti du renginius – taurės turnyrą ir „Žvaigždžių dieną“.

Panašu, kad sprendimas pasiteisino, nes sirgalių skaičiumi Vilnius kaip reikiant pranoko Kauną. Praėjusių metų LKF taurės finalą „Žalgirio“ arenoje stebėjo vos 5 tūkstančiai sirgaliai, o šiemet tokie skaičiai buvo užfiksuoti jau antrame pusfinalio mače.

Finalo dvikovą, kurioje „Lietuvos rytas“ 67:57 nokautavo „Žalgirį“ ir po šešerių metų pertraukos vėl džiaugėsi titulu, stebėjo apie 8 tūkst. krepšinio gerbėjų.

Ryškiausios muzikos žvaigždės, šviesų šou, niekada nematytas ir itin įsimintinas finalininkų pristatymas. O ką jau kalbėti apie 100 tūkst. eurų prizų fondą, kuris dar labiau paskatino komandas kovoti dėl geresnių pozicijų šiame turnyre.

LKL prezidentas po šio renginio tik trina rankomis – turnyro rengimas netgi atnešė pelno, be to, jį suorganizuoti jau siūlosi ir kiti didieji Lietuvos miestai. Apie visa tai – Krepšinis.lt pokalbyje su R. Milašiumi.

– Jūsų akimis: ar pasisekė turnyras?, – Krepšinis.lt paklausė R. Milašiaus.

– Svarbiausia, kad vasarą susėdę su Arvydu Saboniu susitarėme padaryti vieną turnyrą iš dviejų. Žvaigždžių dieną jau buvo pabodusi, todėl mes ėmėme ieškoti naujų formų, kaip sudominti ir pritraukti žiūrovą. O tam reikia gerų rungtynių. Lietuvoje daug pinigų nėra – mes nesame Ispanija ar Prancūzija. Taip, krepšinis pas mus yra religija, bet reikia įvertinti galimybes. Ačiū federacijai, kuri suprato – todėl viskas pavyko labai gerai.

Ketvirtfinalio kovos „Lietuvos ryto“ arenoje buvo principingos, krepšinio lygis aukštas ir aš džiaugiuosi penktadieniu. Buvo pakankamai žiūrovų – paskutinėse rungtynėse apie 1800. Aišku, galbūt šiek tiek per anksti pradėjome, nes sunku 12 valandą žmones iš darbų sukviesti. Visą tai išanalizuosime ir žiūrėsime, ar verta kažką keisti.

Šeštadienį buvo visas pilnas pirmas aukštas – maždaug tiek žiūrovų, kiek mes net nesitikėjome patys. Krepšinis – kaip teatras ar cirkas – mes tarnaujame žiūrovui. Jie ir nusprendžia: mes gerai ar blogai dirbame.

Sekmadienio išpirktais bilietais esu taip pat patenkintas. Lenkiu galvą Žygiui (LKL komercijos direktorius Žygimantas Surintas – Krepšinis.lt), kuris vienas viską suorganizavo. Žaidėme tamsoje, girdėjote muzikos atlikėjus – tai yra nauji dalykai, kurie įdomūs žiūrovui. Man galbūt ir Dievas padeda, bet aš visada noriu parodyti kažką naujo.

– Kai paskelbėte turnyro pavadinimą, kilo diskusija, ar jis nebuvo nukopijuotas nuo ispanų „Karaliaus taurės“. Kaip pakomentuotumėte savo pasirinkimą?

– Dėl pavadinimo buvo rimta diskusija. Pro šalį ėjo toks vaikis ir leptelėjo: „žinote, kaip galima būtų pavadinti – Karaliaus Mindaugo taurė“. Tai tikrai neturi nieko bendro su Ispanija, net negalvojome apie tai. O Lietuva juk kažkada irgi buvo karalių valdoma, todėl ir sugalvojome tokį pavadinimą – kad patiktų žmonėms. O jūs pabandykite sugalvoti tą pavadinimą – nėra lengva, kad jis pritaptų. Mes investavome nemažai lėšų į reklamą – manau, kad ateityje turnyras dar labiau išsivystys ir tas pavadinimas prigis. O dėl kopijavimo – aš niekada gyvenime nieko nekopijuoju ir niekam neleisiu nieko kopijuoti.

– Sujungėte dvi šventes, bet dėjimų konkursą vis tiek išgelbėjo tik lenkas Rafalas Lipinskis. Ar jį ir kvietėte su tokiu tikslu?

– Teisingai klausimą užduodate. Mes irgi matome, kad Lietuvoje šiemet neturime jokių fenomenalių, šoklių, budrių žaidėjų, todėl ir pasikvietėme svečią iš Lenkijos. Žmonėms vis tiek reikia šou.

– O kodėl nepavyksta į tuos konkursus prisikviesti LKL komandų žaidėjų?

– Čia prasideda finansai. Padarėme prizinį fondą – visi nori ne tik laimėti garbingą trofėjų, bet ir piniginius prizus. Tuomet klubai pradeda skaičiuoti, ką gali išleisti į šiuos konkursus. Mūsų pagrindinių klubų „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ tikslas – laimėti pirmąjį trofėjų, todėl ir prasideda toks skaičiavimas. Bet iš kitos pusės, pas mus nebeliko atlikėjų – šiemet tiesiog nebeturime tokių šoklių žaidėjų.

– Kokių sulaukėte atsiliepimų iš komandų vadovų ir žiūrovų?

– Visi komandų vadovai džiaugiasi, sveikina: didelė salė, apšvietimas, įspūdingas pristatymas – kaip NBA. Žmonės džiaugiasi ir tai yra labai svarbu. O žiūrovų nuomonės dar paklausime. Lauksime atsiliepimų ir žiniasklaidoje – tuomet matysime, ar einame teisingu keliu.

– Šiame turnyre ne vienas treneris pareiškė nepasitenkinimą teisėjų darbu. Po finalo pyktį ant teisėjų liejo ir Šarūnas Jasikevičius su Tomu Pačėsu. Buvo pasigirdę kalbų, kad LKL atkrintamosioms samdysitės teisėjus iš užsienio. Ar tokie pasisakymai paskatins imtis veiksmų?

– Tai yra klubų nuomonė ir jie gali kalbėti, kaip jiems atrodo. O sprendimą priims klubų valdyba – jie susirinks ir nuspręs.

– Pats užsiminėte, kad nemažai investavote. O koks buvo šio turnyro biudžetas?

– Kartu su priziniu fondu – maždaug 200 tūkstančių eurų. Prizinį fondą mes buvome numatę LKL biudžete, bet matau, kad turnyrą užbaigsime su pliusu ir tų pinigų net nereikės imti iš biudžeto. Ir tas pliusas bus tikrai rimtas, todėl man labai smagu.

Antanas Kavaliauskas, Remigijus Milašius

– O kokius įžvelgiate šio turnyro minusus, kuriuos būtų galima taisyti kitąmet?

– Šiuo metu negaliu atsakyti. Susėsime ir paanalizuosime – visi daro klaidų. Bet tai yra normalu, pirmą kartą toks turnyras organizuotas. Bet aš matau mažai klaidų. Į mažas klaideles aš nekreipiu dėmesio, nes svarbiausia – esminiai dalykai, o jie – tikrai geri.

– O galbūt jau turite naujų idėjų kitiems metams?

– Idėja – labai paprasta: mums reikia važiuoti po Lietuvą ir populiarinti šį turnyrą. Ačiū Vilniui, kuris mus priėmė, ačiū Gedvydui Vainauskui, kuris mums nemokamai davė salę. Dabar miestams reikės norėti šio turnyro – eilutė jau stovi. Manęs jau keli miestai prašė, kad organizuotumėme pas juos. Bet mes irgi skaičiuojame biudžetus. Problema yra ta, kad mes turime tik du miestus – Vilnių ir Kauną – kuriuose turime tikrai geras sales verslui. Mes norime, kad žiūrovai susirinktų ir galėtumėme iš bilietų susirinkti pelną.

Kaune galime surinkti apie 15, Vilniuje – apie 9 tūkstančius žiūrovų, o dirbant ant nulio arba šiek tiek į minusą, tai galima būtų galvoti apie Klaipėdą. Bet tai labai įdomus miestas: jie tikrai labai myli krepšinį ir ten gali per tris dienas susirinkti po 5 tūkstančius sirgalių. Manau, kad Klaipėdoje mes greitai būsime. Šiauliai taip pat nori. Bet jau kitąmet mes salę jau rezervavome Kaune – čia ir vyks kovos dėl taurės.

– 100 tūkstančių eurų. Tokio prizinio fondo Lietuva dar nematė. Galbūt kitąmet jis galėtų būti netgi dar didesnis?

– Aš visada už didelius pinigus. Jeigu mums pasiseks padidinti biudžetą, nes yra numatytų planų, kurių nenoriu atskleisti, tai tikrai padidinsime. Mes turime ir daugiau idėjų: čempionate mokėti už rungtynes ir t.t. Svarbiausia – turėti pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)