Per pirmuosius du kėlinius dominavę ir 14 tašų pranašumą susikrovę „Pelicans“ krepšininkai po pertraukos vis dažniau ėmė strigti puolime. Bet ne be „Raptors“ krepšininkų pagalbos.

„Rungtynės nebuvo gražios, tačiau antroje mačo dalyje žaidėjai kaip reikiant kovojo. Buvo pristabdytas Jrue Holiday, o Jonas atliko nuostabų darbą antroje dvikovos pusėje gindamas savo komandos krepšį. Akivaizdu, kad pora jo klasikinių NBA pražangų stabdant krepšio link besiveržiančius varžovus įkvėpė. Manau, visi vaikinai gerai kovojo“, – po mačo kalbėjo „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Pagyrų dėl gynybos Jonas sulaukė ir iš žurnalistų. „Po eilės prastų rungtynių valančiūnas šiandien sužaidė puikiai. Itin sėkmingai gynė savąjį krepšį“, – rašė „Toronto Sun“ reporteris Ryanas Wolstatas.

Ir Jono gynyba buvo išties puiki – 213 cm ūgio uteniškis dukart sutrukdė „Pelicans“ klubui išplėšti pergalę: ketvirto kėlinio pabaigoje atskubėjo į pagalbą ir neleido Jrue Holiday per savo ilgas rankas įmesti dvitaškio, o tiksint paskutinėms pratęsimo sekundėms aktyviai besigynęs neleido kamuolio priimti varžovų lyderiui Anthony Davisui.

Todėl Naujojo Orleano komandos lemiamą ataką teko užbaigti E'Twaunui Moore'ui, kurio tolimas šūvis net nelietė lanko. Apskritai vidutiniškai net 27,8 tašo renkantis A. Davisas žaisdamas prieš JV iš žaidimo pataikė vos 4 metimus iš 18. Tiesa, dėka realizuotų 10 baudų metimų iš 12 mačą jis baigė surinkęs 18 taškų.

Visgi ir Jonas statistiškai jam niekuo nenusileido – per 32 minutes surinko 20 taškų (9/17 dvit., 2/2 baud. met.) ir atkovojo 12 kamuolių, o agresyvios gynybos kaina tapo ir 5 asmeninės pražangos.

Bet per aikštelėje praleistą daugiau nei pusvalandį J. Valančiūnui po krepšiais teko stumdytis ne tik su A. Davisu, bet ir savo tautiečiu D. Motiejūnu. Vienos lietuvių kovos dėl kamuolio pro pirštus nepraleido ir nba.com svetainėje „pelikanų“ žadimą aprašantis reporteris Jimas Eichenhoferis.

„Lietuviškasis imtynių mačas po krepšiu tarp Motiejūno ir Jono Valančiūno baigėsi Donato pražanga“, – ketvirtame kėlinyje užfiksuotą epizodą „Twitter“ tinkle aprašė amerikietis.

Tuo metu „Pelicans“ pirmavo 86:84, bet netrukus po idealaus Kyle'o Lowry perdavimo centras iš Lietuvos atliko galingą dėjimą ir išlygino rezultatą. Galingai iš viršaus įkrovęs JV internautams netgi priminė Dolpho Lundgreno personažą iš filmo „Rokis“.

Valanciunas must break you pic.twitter.com/r2R9J4Oo5G
— BBALLBREAKDOWN (@bballbreakdown) February 1, 2017

„Raptors“ galiausiai po pratęsimo laimėjo 108:106, o JV pranoko D-Mo, kuris, kai dar vilkėjo Hjustono „Rockets“ ekipos marškinėlius, ankstesnėse tarpusavio dvikovose rinkdavo solidesnę asmeninę statistiką.

26-erių kaunietis žaidė 25 minutes, per kurias pasižymėjo 4 taškais (2/5 met., 0/1 trit.), 4 atkovotais ir 1 perimtu kamuoliu, 2 klaidomis ir 4 asmeninėmis pražangomis.

Toronto klubas šiuo metu su 30 pergalių ir 19 nesėkmių Rytuose rikiuojasi trečias, o Naujojo Orleano komanda su atvirkščiu rezultatu užima 12-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)