Praėjusį krepšinio sezoną praktiškai tiesiai į Eurolygos įvykių sūkurį dėl Roberto Javtoko traumos įmestas M. Sajus „Žalgiryje“ neužsibuvo. Nors kontraktas tarp 20-mečio aukštaūgio ir Kauno klubo galioja dar sezoną, bendru susitarimu nuspręsta, kad kur kas daugiau naudos jaunas krepšininkas gaus kitoje komandoje, kurioje jam teks daugiau žaidimo laiko.
D. Motiejūnas – puikus pavyzdys. Žinau, kad jis daug išmoko žaisdamas Lenkijoje, įgijo vertingos patirties ir pasitikėjimo. Ir tai atsipirko. Labai tikiuosi, kad mano duomenys leis man žengti tuo pačiu keliu.
Martynas Sajus
Rugpjūčio pradžioje paaiškėjo, kad M. Sajus karjerą tęs „Polpharma“ ekipoje, kurią nuo praėjusio sezono vidurio treniruoja M. Budzinauskas.

„Buvimas „Žalgiryje“ man davė labai daug, tačiau visiškai akivaizdu, kad norėdamas tobulėti aš turiu gauti daugiau žaidimo laiko. Todėl ir atsidūriau čia – komandoje, kurioje būsiu pagrindinis „centras“, – duodamas interviu Lenkijos žiniasklaidai pripažino M. Sajus. – Prieš keldamasis į Lenkiją turėjau daug diskusijų su čia patirties jau turinčiais žmonėmis. M. Budzinauskas mane primygtinai įkalbinėjo, gerų patarimų sulaukiau iš Lenkijoje ilgai dirbusio Dariaus Maskoliūno, komandą rekomendavo ir pernai joje žaidęs Martynas Paliukėnas. Po visų pokalbių nusprendžiau, kad tai šiuo metu yra geriausia išeitis“.

Anot M. Sajaus, faktas, kad komandą treniruoja lietuvis buvo vienas iš kertinių apsisprendimo momentų.

„Be abejo, man tai palanku. Visų pirma, ir suprantame vienas kitą kur kas lengviau, visų antra, treneris man padėjo čia įsikurti ir apsiprasti. Praėję metai „Žalgiryje“ man davė labai daug, tačiau treniruotės dar nėra viskas – noriu žaisti, ir tai tikiuosi daryti Lenkijoje“, – kalbėjo lietuvis.

Anot M. Sajaus, jam imponuoja D. Motiejūno pavyzdys. Lenkijoje, Sopoto „Asseco Prokom“ komandoje 2011-2012 m. sezoną praleidęs aukštaūgis vėliau persikėlė tiesiai į NBA lygą, todėl M. Sajus tikisi, kad kaimynų čempionatas jam taip pat taps tramplinu į kitas karjeros aukštumas.

„D. Motiejūnas – puikus pavyzdys. Žinau, kad jis daug išmoko žaisdamas Lenkijoje, įgijo vertingos patirties ir pasitikėjimo. Ir tai atsipirko. Labai tikiuosi, kad mano duomenys leis man žengti tuo pačiu keliu. Ar vieną dieną galiu atsidurti NBA? Labai to norėčiau“, – prisipažino jis.

Praėjusį sezoną LKL čempionate M. Sajus vidutiniškai žaisdavo po 10,5 min., pelnydavo po 3,5 taško ir atkovojo po 2,5 kamuolio. Eurolygoje vidurio puolėjas aikštėje pasirodė per 11 žalgiriečių rungtynių, vidutiniškai pelnė po 1,3 taško ir atkovojo po 1,9 kamuolio.

Visgi jei M. Sajus jau tikrai žino, kur rungtyniaus ateinantį sezoną, D. Motiejūno likimą už Atlanto vis dar gaubia nežinia. 25-erių metų 213 cm ūgio krašto puolėjas yra apribotas laisvasis agentas ir sutarties su klubu kol kas nėra pasirašęs – būtent dėl šios aplinkybės D-Mo nedalyvavo ir Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Teisės į D. Motiejūną priklauso Hjustono „Rockets“ klubui, kuris lietuviui yra pateikęs kvalifikacinį pasiūlymą, kurio aukštaūgis kol kas nepriėmė laukdamas konkretesnių žinių iš kitų NBA klubų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)