K. Porzingio spaudos konferencija ir paskelbta žinia Latvijoje sulaukė itin daug dėmesio. Jaunasis krepšininkas žiniasklaidos buvo kamantinėjamas visą valandą – jam teko ne tik pasakoti apie savo pirmąjį ir sėkmingą sezoną už Atlanto, bet ir aiškintis, kodėl priėmė tautiečius ne itin nudžiuginusį sprendimą.

„Šiemet noriu paruošti savo kūną kitam NBA sezonui, todėl turiu susilaikyti nuo žaidimo rinktinėje. Tačiau ateityje prie komandos tikrai prisijungsiu ir jai padėsiu. Man reikia sustiprėti ir fiziškai, ir psichologiškai“, – savo sprendimą nepadėti Ainaro Bagatskio treniruojamiems latviams atrankoje į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes komentavo Niujorko „Knicks“ aukštaūgis.

Šį sezoną K. Porzingiui aikštėje ne kartą teko susidurti ir su kitu už Atlanto Baltijos šalių garbę ginančiu varžovu – lietuvu J. Valančiūnu.

Anot K. Porzingio, šie susidūrimai jam buvo labai sunkūs.

„Sezono metu buvo ne viena įdomi mikrodvikova. O „Raptors“ klube man teko susiremti ir su J. Valančiūnu. Nors žaidžiame ne visiškai toje pačioje pozicijoje, galiu pasakyti, kad kautis su juo buvo nepaprastai sunku, kadangi jis – itin agresyvus, fiziškai už mane stipresnis žaidėjas“, – kalbėjo K. Porzingis, kurio dėjimas per J. Valančiūno ir dar kelių „Raptors“ žaidėjų galvas sezono pradžioje apskriejo įvairių pasaulio šalių žiniasklaidos priemones.

„Pažįstu Joną labai gerai, nuo jaunimo rinktinių laikų. Linkiu jam kuo didžiausios sėkmės“, – pažymėjo K. Porzingis.

Visgi paklaustas, kas laimės šio sezono NBA pirmenybes, K. Porzingis „Raptors“ komandos nebeprisiminė.

„Manau, kad tai bus arba „Golden State Warriors“, arba Klivlando „Cavaliers“ – pasikartos pernykštis finalas“, – pažymėjo jis.

Anot K. Porzingio, žvelgiant iš jo paties pozicijos, sunkiausia aikštėje NBA arenose jam buvo grumtis su dviem žaidėjais. „Tai – LaMarcusas Aldridge'as ir Kevinas Love'as. Jie – sunkiojo krašto puolėjo pozicijos lyderiai, o Kevinas apskritai yra nepaprastai greitas ties tritaškio linija“, – prisiminė K. Porzingis, šį sezoną per NBA lygos rungtynes vidutiniškai pelnęs po 14,3 taško, atkovojęs po 7,3 kamuolio ir blokavęs po 1,9 metimo.

Jei Niujorko „Knicks“ ekipai ir K. Porzingiui sezonas jau yra baigtas, J. Valančiūnas su Toronto „Raptors“ tęsia kovą dėl čempionų žiedų. Pirmadienio naktį „Raptors“ laimėjo lemiamas, septintąsias Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos rungtynes su Indianos „Pacers“ ir pateko į pusfinalį, kuriame susikaus su Majamio „Heat“ ekipa.

„Man reikia dirbti su savo kūnu, rimtai ruoštis kitiems metams ir kitam startui NBA. Tikrai pažadu, kad nuo nacionalinės rinktinės nusigręžti neketinu“, – dar kartą pažymėjo jis.

Tuo metu A. Bagatskis, iš anksto nujautęs, koks bus K. Porzingio atsakymas, situacijos nedramatizavo.

„Mes tikrai nebėgsime į krūmus sužinoję, kad K. Porzingis nežaidžia. Taip, mums jo trūks, tačiau lauksime jo prie komandos prisijungiant ateityje“, – sakė jis.

Latvijos rinktinė atrankoje į Rio de Žaneiro olimpiadą kausis Serbijoje. Ji pateko į B grupę, kurioje susirems su Čekijos ir Japonijos rinktinėms. A grupėje varžysis Serbija, Angola ir Puerto Rikas.
Pirmąsias vietas grupėse užėmusios ekipos susikaus finaliniame mūšyje. Kelialapiai atiteks tik turnyrų nugalėtojoms. Atrankos varžybos vyks liepos 4-10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)