Kas atvyko ir išvyko

Atvyko: DeMarre‘as Carrollas (puolėjas, 29 m., 203 cm), Cory Josephas (gynėjas, 24 m., 191 cm), Bismackas Biyombo (vidurio puolėjas, 23 m., 206 cm), Delonas Wrightas (gynėjas, 23 m., 196 cm), Luisas Scola (puolėjas, 35 m., 206 cm), Normanas Powellas (gynėjas, 22 m., 193 cm) ir Anthony Bennettas (puolėjas, 22 m., 203 cm).

Išvyko: Lou Williamsas (gynėjas, 28 m., 185 cm), Greivis Vasquezas (gynėjas, 28 m., 198 cm), Amiras Johnsonas (puolėjas, 28 m., 206 cm), Tyleris Hansbrough (puolėjas, 29 m., 206 cm), Chuckas Hayesas (puolėjas, 32 m., 198 cm), Landry Fieldsas (puolėjas, 27 m., 201 cm) ir Gregas Stiemsma (vidurio puolėjas, 30 m., 211 cm).

Pagrindinis „Raptors“ tikslas šią vasarą buvo sustiprinti gynybą. Komanda investavo beveik 100 mln. JAV dolerių į gynybinį D. Carrollo, C. Josepho ir B. Biyombo tercetą, taip pat naujokų biržoje pasikvietė gynybinio tipo krepšininkus D. Wrightą ir N. Powellą.

Be abejonės, didžiausias Toronto klubo laimėjimas šią vasarą – D. Carrollas. Klubas su puolėju pasirašė ketverių metų 60 mln. JAV dolerių vertės kontraktą. Paskutinius du sezonus Atlantos „Hawks“ komandoje rungtyniavęs ir savo vertę smarkiai pakėlęs krepšininkas turės stipriai plušėti ne tik gynyboje, bet ekipai padėti ir puolime. Praėjęs sezonas krepšininkui buvo geriausias karjeroje – vidutiniškai amerikietis pelnydavo po 12,6 taško, atkovodavo po 5,3 kamuolio ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Išvykus L. Williamsui, G. Vasquezui ir A. Johnsonui, komanda prarado daugiau nei 34 taškus per rungtynes. Būtent šią skylę turės užpildyti D. Carrollas, San Antonio „Spurs“ rungtyniavęs C. Josephas ir 2013 metų pirmasis naujokų biržos šaukimas A. Bennettas, atvykęs iš Minesotos „Timberwolves“.

Patirties ir išminties į komandą neabejotinai atneš 35-erių veteranas L. Scola. Argentinietis neseniai įrodė, kad parako dar tikrai turi – jis tapo naudingiausiu ir rezultatyviausiu Amerikos čempionato žaidėju (vid. 21,1 tšk. per mačą).

Reikia dar didesnio lietuvio indėlio

Komandos naujokai turėtų padėti užlopyti atsivėrusias „Raptors“ skyles, tačiau čia klubas neturėtų sustoti. Jeigu vyriausiasis treneris Dwane‘as Casey į rotaciją įtrauks 23-ejų metų Lucasą Nogueirą ir 20-metį Bruno Caboclo, „Raptors“ taps dar atletiškesne komanda tiek gynyboje, tiek puolime.

Kaip buvo minėta, „Raptors“ puolime privalo rasti pamainą komandą palikusiems L. Williamsui ir G. Vasquezui. Viena iš galimybių – išspausti maksimumą iš J. Valančiūno.

Toronto komanda rugpjūtį apdovanojo lietuvį ketverių metų 64 mln. JAV dolerių vertės kontraktu. Penktuoju šaukimu 2011 metais pakviestas J. Valančiūnas po kiekvieno sezono vis gerina savo žaidimo aspektus, tačiau aukštaūgis rungtyniauja gana nestabiliai. Pagrindinio Lietuvos rinktinės vidurio puolėjo statistika kiekvienais metais gerėja, tačiau labai lėtais tempais. Praėjusį sezoną 23-ejų metų aukštaūgis pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 8,7 kamuolio ir blokuodavo po 1,2 varžovo metimo.

213 cm ūgio uteniškis neabejotinai dar turi kur tobulėti, tačiau jis turi gintis patikimai, kad užsidirbtų minutes aikštelėje. Taip pat jo komandos draugai privalo geriau lietuvį išnaudoti po krepšiu.

Geriausias scenarijus

„Raptors“ tikslas aiškus – išvengti traumų, tobulinti gynybą, nepamirštant ir puolimo. Jeigu viskas pavyktų, Toronto komandai atsirastų šansas nužygiuoti iki pat Rytų konferencijos finalo. Šios komandos patekimas į superfinalą prilygtų pasakai.

Blogiausias scenarijus

Kyle‘as Lowry vėl paleidžia komandos vadeles, DeMaro DeRozano pataikymo procentas pastoviai krenta, J. Valančiūnas negauna kamuolių po krepšiu ir nesusitvarko gynyboje. D. Carrollas ir C. Josephas, gerai žaidę savo buvusių komandų sistemose, Toronte prisitaikyti nesugeba, o jaunieji žaidėjai dar nėra pasirengę NBA.

„Raptors“ vis tiek kažkaip laimi Atlanto diviziono čempionų titulą, tačiau komanda vėl iškrenta pirmame atkrintamųjų varžybų etape. Klubo vadovai, fanai ir ekspertai pradeda klausti savęs, ar tokia „Raptors“ sudėtis gali kovoti dėl aukštesnių pasiekimų.

Kaip viskas klostysis iš tikrųjų, galėsime pradėti sekti jau netrukus. Oficialus NBA sezonas startuos spalio pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)