„Vasarą sulaukiau gerų pasiūlymų iš „Clippers“, „Mavericks“ ir „Wizards“, bet šiose komandose mano minučių skaičių nebūtų didelis, todėl nusprendžiau grįžti į Europą“, – „La Gazzetta della Sport“ pasakojo Italijos rinktinės gynėjas.

„Sutartis siūlė ir rusai, ir ispanai, ir italai, ir turkai. Akis į akį kalbėjausi su Milano „Olimpia“ prezidentu Livio Proli, bet galiausiai nusprendžiau pasirinkti „Fenerbahce“ komandą. Kodėl? Nes norėjau save išbandyti viename iš geriausių Europos klubų“, – savo sprendimą motyvavo L. Datome.

„Željko Obradovičius norėjo manęs savo komandoje. Jis tarsi krepšinio Jose Mourinho arba europietiškasis Philas Jacksonas. Persirengimo kambaryje jis yra legenda. Ateitis NBA lygoje? Apsispręsiu, kai pasibaigs sutartis su „Fenerbahce“, – sakė žaidėjas.

L. Datome, kuris su turkais pasirašė sutartį pagal formulę „2+1“, pastaruosius du sezonus rungtyniavo Detroito „Pistons“ ir Bostono „Celtics“ komandose, bet įsitvirtinti nesugebėjo.

Vasarą jis plušėjo su Italijos rinktine, bet jau antrose Europos čempionato rungtynėse patyrė traumą ir nebegalėjo padėti savo komandai, kuri galutinėje rikiuotėje pasidalijo 5-6 vietas su graikais ir iškovojo bilietą į olimpinį atrankos turnyrą.

Krepšinis.lt primena, kad pirmenybių ketvirtfinalyje italai po pratęsimo 85:95 kirto prieš vėliau Europos vicečempione tapusią Lietuvos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją