Iš Klaipėdos pergalę po atkaklios ir permainingos kovos bei pratęsimo išsivežė ambicingoji Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda, kurios žaidimui diriguoja Virginijus Šeškus – 76:79.

„Ta visa atmosfera, ta visa pompastika – viskas gerai, – apie prieš mačą įvykusią LKL sezono atidarymo šventę kalbėjo Dainius Adomaitis. – Bet tai įnešė nereikalingo susikaustymo, kuris labiausiai pasijautė puolime. Sprendimai daugeliu atvejų buvo negeri – netgi labai blogi.“

LKL vicečempionų treneris pasigedo savaitgalį žaidėjų akyse degusios ugnelės, kuri padėjo „Neptūnui“ 82:68 parklupdyti Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir laimėti Vlado Garasto taurę.

„Ikisezoninėse rungtynėse klaipėdiečiai tikrai demonstravo gerą žaidimą – taip lengvai laimėjo prieš „Lietuvos rytą“, tai mes važiavome su baime. Mintyse galvojome tik kaip garbingai sužaisti“, – prisipažino V. Šeškus.

Jis spaudos konferencijoje protokole skaičiavo taškus pelniusius savo auklėtinius ir liko maloniai nustebintas.

„10 žmonių pelnė taškus. Aš neatsimenu nė vieno čempionato, kad taip Prienuose būtų, nes visuomet turėdavome 5-6 pagrindinius žaidėjus. Aišku, yra daug žmonių, kurių galimybių kaip treneris dar pats nežinau, todėl pabaigoje visas atakas patikėjau Delininkaičiui, kuris yra labiausiai patyręs“, – 34-erių veterano, kuris surinko 18 taškų, patenkintas liko specialistas.

Tuo metu „Neptūną“ į priekį tempęs naujokas Jamesas Baronas (21 tšk.) ir Arvydas Šikšnius žaisti galėjo tik su nuskausminamųjų pagalba.

„Dėl įdėtų pastangų aš nei vienam negaliu turėti priekaištų, bet dėl priimtų sprendimų – jau kiti dalykai. Pats darbas aikštėje buvo teisingas ir aš noriu toliau matyti tokią komandą, tik reikia visus dalykus susidėlioti“, – į ateitį jau žvelgė D. Adomaitis.

Abiejų komandų treneriai po mūšio labiausiai džiaugėsi savo auklėtinių gynyba. Tiesa, klaipėdiečių vairininkas kiek pasigedo kantrybės, dėl kurios „Vytauto“ žaidėjai metė net 33 baudų metimus. Tiesa, ir patys uostamiesčio ekipos nariai prie linijos stojo 26 kartus.

„Beveik visa mūsų komanda yra nauja, todėl mūsų žaidimas dar nesiklijuoja. Bet tikrai buvau nustebintas vyru žaidimu, ypač gynyboje, nes puolime dar šiek tiek strigome. Atvažiuoja Eurolygos komandos ir klaipėdiečiai vis tiek sugeba įmesti po 80-90 taškų. Tai 73 taškai – tikrai neblogas rezultatas“, – džiaugėsi V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)