Nors po šių rungtynių rinktinę paliko jo pagrindinis konkurentas Mindaugas Girdžiūnas, nestandartiniam 198 cm ūgio įžaidėjui tai naštos nepalengvino.

„Dar ne dvyliktukas. Kai į jį pateksiu, gal tada palengvės. Bet po to važiuosim į olimpiadą – jei kažką laimėsim, tik tada palengvės“, – kiek sutrikęs situaciją komentavo V. Kariniauskas.

Gynėjas antradienį prieš Nyderlandus pelnė 7 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o ketvirtadienio vakarą Kėdainių arenoje apskritai buvo vienas rezultatyviausių Lietuvos rinktinės žaidėjų.

198 cm ūgio žaidėjas į baltarusių krepšį per 25 minutes įmetė 11 taškų (4/6 dvit., 1/2 trit). Be to, jis dar spėjo atlikti 4 rezultatyvius perdavimus, iš varžovų perimti 3 kamuolius, vos sykį prasižengti ir nė karto nesuklysti.

„Man čia pirmi metai, nežinojau, ko tikėtis atvykus, bet apsipratau: kiekvieną dieną vis lengviau, o vyresni žaidėjai padeda jaunesniems.

Reikėjo išmesti tą pirmą metimą, kad atsirištų rankos. Vis tik jaunas esu, o yra kam mesti ir be manęs – aš labiau stengiausi organizuoti. Bet jeigu noriu žaisti, tai turiu ir mesti“, – pasitikėjimą savimi po truputį įgavo jaunasis debiutantas.

„Dar negalime Kariniauskui garantuoti vietos – būtų ankstoka“, – sakė pats Jonas Kazlauskas, kurio sprendimu V. Kariniauskas ir sulaukė antrojo šanso rinktinėje.

Dvylikos žaidėjų, vyksiančių į Rio de Žaneirą, sąrašą olimpiniam komitetui federacija turi pateikti iki liepos 18 dienos, todėl savo galutinį verdiktą J. Kazlauskas žada skelbti savaitgalį. Vis tik į turnyrus Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje, norint apsidrausti nuo galimų traumų, skris 14 krepšininkų.

Pagal olimpinių žaidynių taisykles žaidėjus galima keisti traumos ar ligos atveju iki krepšinio turnyro techninio susirinkimo. Jis numatytas rugpjūčio 5 d. 9 val. 30 min. vietos laiku.

Paskutines draugiškas rungtynes gimtinėje lietuviai žais pirmadienį Kaune prieš galingąją Ispanijos komandą, su kuria kartu jau antradienį užsakomuoju reisu keliaus į Malagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)