„Treniruotės tapo intensyvesnės, sunkesnės, bet ir greičiau prabėga, – šypsosi sostinės klubo puolėja Agnė Bobinaitė. – Dabar daugiau dėmesio skiriame greitam puolimui, daug žaidžiame trys prieš tris, tobuliname gynybą“.

Septyniolikmetė 181 cm ūgio krepšininkė prie „Kibirkšties“ komandos prisijungė praėjusią vasarą. Anksčiau ji atstovavo kitai Vilniaus komandai – „Jauniesiems talentams“. Praėjęs sezonas „Kibirkšties“ komandai buvo ne itin sėkmingas, o šio pradžia nuteikia optimistiškai. Vilnietės iškovojo 6 pergales, patyrė 1 nesėkmę ir LMKL turnyro lentelėje žygiuoja 2–oje vietoje.

„Nepasakyčiau, kad kažkas šį sezoną labai nustebino, – teigia A. Bobinaitė. – Visos kovoja, stengiasi, net prieš rungtynes sunku nuspėti kas laimės. Pradžioje sezono tikrai nesitikėjau, kad mums taip gerai seksis, bet kai susirinkome į salę, pamačiau, kaip atrodome, tai viskas tapo daug geriau. Visos komandos yra įveikiamos, tik lieka išpildyti trenerių užduotis, tačiau ne visada pavyksta. Galvojame apie LMKL medalius, pirmame rate įrodėme, kad galime juos iškovoti“.

A. Bobinaitė šį sezoną aikštėje pasirodė penkeriose „Kibirkšties“ komandos rungtynėse: vidutiniškai aikštėje praleidžia po 15 minučių, renka po 6 taškus, atkovoja 1 kamuolį ir atlieka 1 rezultatyvų perdavimą. Puolėja per rungtynes išmeta daugiausiai tritaškių metimų sostinės komandoje (vid. po 4).

„Kol kas savo žaidimą vertinu prastai. Jau pats laikas būtų tritaškių taikiklį suderinti, nes gėda pačiai. Mano stiprioji pusė yra tolimi metimai, tačiau šiuo metu nesusitvarkau su galva. O šiaip man reikėtų tobulinti viską... nuo gynybos iki lietuvių kalbos rašinių, – juokiasi A. Bobinaitė, kuri mokosi dvyliktoje klasėje. – Daug dirbame, treneriai Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Valdas Gecevičius mums skiria daug dėmesio, duoda pastabas, patarimus, taip ir tobulėjame“.

A. Bobinaitė atstovauja ir šį sezoną suburtai „Kibirkšties-VKM“ jaunimo komandai, kuri rungtyniauja „Akvilės“ moterų krepšinio lygoje. Tačiau ten jaunoms sostinės krepšininkėms sekasi sunkiai. Vilnietės iškovojusios 2 pergales, patyrusios 5 nesėkmes ir aštuonių komandų turnyro lentelėje rikiuojasi 5 vietoje. Puolėja per 2 žaistas rungtynes vidutiniškai pelno po 16 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius.

„Stengiuosi panaudoti tai ką išmokstu pagrindinėje komandoje, ar ką bijau pabandyti, – sako iš Kėdainių kilusi krepšininkė. – Skirtumas lygų meistriškume, bet aš nelabai galvoju apie tai, visas priešininkes vertinu vienodai, todėl nėra sunku persiorientuoti. Esame labai jauna komanda, daugeliui žaidėjų dar viskas prieš akį, tik reikia daug dirbti“.

A. Bobinaitė vasara atstovavo Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) merginų rinktinei, kuri Europos čempionate Slovėnijoje užėmė 10 vietą ir išsaugojo galimybę toliau varžytis A divizione. Puolėja per mačą vidutiniškai rinkdavo po 9 taškus ir atkovodavo po 4 kamuolius.

„Džiaugiuosi, kad neiškritome iš A diviziono, bet gaila, kad pralaimėjom keletą rungtynių, kurias tikrai galėjom laimėti ir grįžti su aukštesne vieta, – prisimena „Kibirkšties“ ekipos žaidėja. – Trūksta didesnio dėmesio merginų krepšiniui, palaikymo, kuomet jaunosios krepšininkės mokosi pagrindų, kad vėliau to nereikėtų mokytis aukštesnėse lygose“.

Jau kitą savaitgalį, lapkričio 28-29 dienomis, A. Bobinaitės ir visos „Kibirkšties“ komandos laukia tarptautinis išbandymas. Vilniuje vyks Rytų Europos moterų krepšinio lygos (EEWBL) II turas. Pirmame ture, kuris vyko Rygoje, „Kibirkšties“ merginos iškovojo 2 pergales ir patyrė 1 nesėkmę. II ture Lietuvos sostinėje laukia akistatos su Talino 1182 klubu iš Estijos ir Astanos „Tigers“ ekipa iš Kazachstano.

„Pirmame ture Latvijoje buvo sunkių rungtynių, bet tuo pačiu ir daug išmokome kovodamos prieš stiprias komandas. Ir toliau norime siekti kuo daugiau pergalių. Kovosime prieš pajėgias varžoves, todėl palaikymas mums labai svarbus, tikimės, kad susirinks daug vilniečių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją