Legionieriaus karjeros startas Artūrui Milakniui nebuvo lengvas. Į Kazanės „Uniks“ iš Kauno „Žalgirio“ persikėlusiam 29-erių snaiperiui teko gerokai pavargti, kol užsitarnavo vyriausiojo trenerio Jevgenijaus Pašutino pasitikėjimą.

Tačiau ir to nepavyko padaryti iki galo. A. Milaknis ant parketo pasirodydavo toli gražu ne visose rungtynėse, o ir žengęs į aikštelę savo snaiperišką talentą atskleisdavo tik gana retais atvejais. Visgi paskutinės sezono rungtynės – VTB Jungtinės lygos finalo serijos mačas su CSKA – tapo tikru Artūro benefisu.

Nors paskutinį mačą „Uniks“ namuose varžovams iš Maskvos pralaimėjo 74:81, o seriją – 1-3, A Milaknio pasirodymas negalėjo nesužavėti.

Vos per 18 min. lietuvis pelnė 23 taškus, tapo rezultatyviausiu „Uniks“ žaidėju, o tikslą pasiekė net 7 jo tritaškiai iš 11. Visi jie – po ilgosios pertraukos, pataikyti pačiu sunkiausiu komandai momentu, kuomet „Uniks“ krepšininkai beviltiškai atsiliko ir jau praktiškai buvo sudėję ginklus.
Kai atrodė, kad viskas baigta, savo žodį tarė Milaknis. Akivaizdu, kad jis turėjo visiškai kitą požiūrį į rungtynes. Jis pataikė tiesiog sunkiai suvokiamus metimus per rankas.
Dimitrios Itoudis, CSKA treneris
Prieš mačą A. Milaknis padarė tai, kuo atkrintamųjų varžybų metu krepšininkai dažniausiai neužsiima – nusiskuto barzdą. Nusiskuto, ir pradėjo žaisti lyg S. Curry – į tikslą kamuolius Artūras siuntė iš pačių sudėtingiausių pozicijų, ant kojų pakeldamas visą „Basket-Hall“ areną ir priversdamas iš susižavėjimo šaukti mačo komentatorius – Romaną Skvorcovą ir Iloną Korstin.

„Tai tiesiog beprotiška! Ką išdarinėja Milaknis. Aš tiesiog netikiu savomis akimis, Milaknis dega!!!“, – emocijas sunkiai tvardė R. Skvorcovas, o ekstazės apimtas „Uniks“ prezidentas Jevgenijus Bogačiovas jau buvo atskubėjęs ant komandos atsarginių suolo, kad iš arčiau galėtų matyti tai, ką aikštėje krečia slaptuoju ginklu tapęs lietuvis.

Herojiškų A. Milaknio pastangų nepakako, kad „Uniks“ pasivytų CSKA klubą, tačiau po mačo fantastiškai žaidusiam kauniečiui nusilenkė net ir varžovų žvaigždės.

„Seniai nemačiau kažko panašaus. A. Milaknis pataikė beprotiškai. Atrodo, kad jis prieš rungtynes būtų kažko užvalgęs. Kažko labai kokybiško. Netgi ne tai, kad užvalgęs – jo tritaškiai po pertraukos buvo tiesiog neįtikėtini. Laimė, kad mes atsilaikėme ir laimėjome, tačiau tai buvo įspūdinga“, – pripažino V. Fridzonas.

Pagyrimų varžovui negailėjo ir CSKA treneris Dimitrios Itoudis.

„Kuomet atrodė, kad viskas baigta, savo žodį tarė Milaknis. Akivaizdu, kad jis turėjo visiškai kitą požiūrį į rungtynes. Jis pataikė tiesiog sunkiai suvokiamus metimus per rankas, – pripažino vieną didžiausių autoritetų šių dienų Europos krepšinyje turintis treneris. – Kai iš pranašumo teliko trys taškai, per minutės pertraukėlę mes sugebėjome sustyguoti gynybą. Mes buvome geresni, laimėjome pelnytai, tačiau tai buvo įspūdingas pasirodymas.“

Efektingų epitetų po šio mačo Artūras sulaukė ir iš Kazanės žiniasklaidos. „Karštoji rankelė vėl prabilo“, – konstatavo „Kazanfirst“ portalas, o Sportbo.ru skaitytojams apskritai priminė, kaip „neįtikėtinas snaiperis“ tobulina savo ir taip beveik tobulą metimą.

„Įprastai Artūras Milaknis ant „Basket Hall“ parketo pasirodo likus pusantros valandos iki rungtynių pradžios. Jis prieina prie spintelės su kamuoliais, ilgai renkasi tinkantį, atlieka keletą tingių apšilimo pratimų ir pradeda mėtyti. Mėtyti, mėtyti ir mėtyti. Prieš trečiąsias serijos rungtynes A. Milaknis į salę vėl atėjo anksčiausiai iš visų. Jis pataikė iš tritaškio zonos devynis kartus iš eilės, o vėliau prametė keturis metimus iš po krepšio. „Devyni? Mažoka. Mano rekordas 69 iš eilės. Ir dar pradėjau skaičuoti ne nuo pradžios“, – A. Milaknį cituoja Sportbo.ru.

„Tose rungtynėse lietuvis taip ir nepasirodė aikštėje. Praėjo viena diena. Artūras prieš ketvirtąsias rungtynes ir vėl pasirodė arenoje anksčiausiai iš visų, likus pusantros valandos. Vienintelis dalykas, ką jis padarė kitaip nei įprasta per atkrintamąsias varžybas – nusiskuto. Ant parketo jis žengė tuomet, kai komandas skyrė 19 taškų, tačiau tada ir prasidėjo kažkas nepamirštamo“, – žavisi rusai.

Primename, kad A. Milaknis praėjusią vasarą su „Uniks“ pasirašė dvejų metų trukmės sutartį. Šį sezoną snaiperis VTB Jungtinėje lygoje per rungtynes vidutiniškai rinko po 7,9 taško, atkovojo po 1,4 kamuolio, o tritaškius metė 46,1 proc. taiklumu, vidutiniškai ant parketo praleisdamas po 20 min.

Europos taurės turnyre A. Milaknis ant parketo vidutiniškai per susitikimą pelnė po 6,9 taško, o tritaškius metė 37,3 proc. taiklumu.

Snaiperis yra pakviestas į Lietuvos rinktinės stovyklą, kuri birželio 20-ąją startuos Palangoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)