Oklahomos „Thunder“ vadovai ilgai nesuko galvų, ką daryti su naujausiu papildymu iš Lietuvos – po NBA naujokų biržos prabėgus trims dienoms paaiškėjo, kad D. Sabonis gali ruoštis kelionei atgal į tėvynę.

Demonstruoti savo sugebėjimų Vasaros lygoje jam nereikės, tad 20-metis puolėjas liepos pradžioje turėtų grįžti į Lietuvą ir prisidėti prie Palangoje šiuo metu stovyklaujančių nacionalinės rinktinės kandidatų.

Kelias į Rio de Žaneirą pernai Jono Kazlausko treniruojamoje komandoje debiutavusiam aukštaūgiui – atviras, nors dar praėjusią savaitę jis skendėjo ūkanose.

Neskaitant išimtinių atvejų, NBA klubai formaliai negali drausti žaidėjams atstovauti savo šalių rinktinėms. Kas kita – gyvenimiška realybė, kurioje sąlygas – ypač dar neįsitvirtinusiems naujokams – diktuoja stipresnė pusė.

NBA biržoje 11-u šaukimu Orlando „Magic“ klubo pasirinktas ir krepšininkų mainams su „Thunder“ panaudotas D. Sabonis tokio likimo išvengė.

Krepšinio agentas Virginijus Bulotas, kurio sūnus Tadas bendradarbiauja su D. Saboniui atstovaujančia „Wasserman“, svarsto, kad lietuviui pasitarnavo jo reputacija, susikurta rungtyniaujant anapus Atlanto – JAV studentų lygoje (NCAA).

„Domanto ir, pavyzdžiui, A. Gudaičio situacijos tariantis dėl žaidimo Vasaros lygoje buvo skirtingos. Dvejus metus NCAA praleidęs žaidėjas, kurį klubas „nuperka“ 11-u šaukimu, negali būti katė maiše. Vadinasi, jie („Thunder“ – Krepšinis.lt) Domantu tiki, gerai jį žino, ir dėl jo nebeturi neatsakytų klausimų“, – Krepšinis.lt teigė V. Bulotas.

Agentas įsitikinęs, kad į rinktinę besiveržiantis D. Sabonis atsidūrė tinkamoje vietoje – bent jau šiuo klausimu.

„Thunder“ generalinis vadybininkas Samas Presti valdyti NBA klubą mokėsi iš San Antonijaus „Spurs“ vadovo R. C. Bufordo. Manoma, kad būtent S. Presti įkalbėjo tuometį savo viršininką 2001 metais NBA naujokų biržoje pasirinkti prancūzą Tony Parkerį. Nuo tada „Spurs“ pasižymi daugumai teksasiečių nebūdingu pagarbiu požiūriu į krepšinį už JAV ribų. O Greggo Popovichiaus treniruojamos komandos žaidimas nerėžia akių net užkietėjusiems europietiško krepšinio gerbėjams, nuobodžiaujantiems per NBA „teatro spektaklius“.

Kevino Duranto ir Russello Westbrooko „Thunder“ žaidė kitaip, bet S. Presti iki šiol vadinamas geru R. C. Bufordo ir G. Popovichiaus bičiuliu.

„S. Presti pažįstu dar nuo tada, kai jis dirbo „Spurs“. Jis adekvačiai vertina tarptautinį krepšinį. Svetimšaliui norint pakliūti į NBA, tiesiausias kelias tai padaryti – per „Spurs“. Sakoma, kad patekęs į „Spurs“, iš NBA nebeišeisi“, – dėstė V. Bulotas.

Virginijus Bulotas, Donatas Motiejūnas ir Marius Horbačauskas

NBA palikti bent kol kas nesiruošia ir jo klientas D. Motiejūnas.

Praėjusią savaitę 25-erių kaunietis, kurio sutartis su Hjustono „Rockets“ baigia galioti, susitiko su J. Kazlausku ir išdėstė savo artimiausius planus.

Puolėjas jau iškeliavo į JAV, kur pirmiausia susitiks su „raketų“ atstovais. Nuo liepos 1 d. jis galės pradėti oficialias derybas su NBA klubais dėl naujos sutarties. Bet, žinant nugaros operacijos užtemdytą D. Motiejūno sveikatos istoriją, darbovietės paieškos neturėtų būti paprastos, o dar keblesnės aukštaūgio galimybės šią vasarą prisidėti prie nacionalinės rinktinės.

Galbūt pastarosios mažiau baidytųsi Eurolygos klubai, jei tik D. Motiejūnui tektų bent laikinai palikti NBA, bet V. Bulotas tokį scenarijų atmeta.

„Manau, kad tai – nereali galimybė. Nesakau, kad Eurolyga – kažkoks blogis, tiesiog manau, kad šiai dienai tai – nerealu“, – sakė agentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)