Ant bangos pastaruoju metu su „Žalgiriu“ esantis Š. Jasikevičius interviu portalui BasketNews.lt pripažino, kad jaučia nuolatinį susidomėjimą iš kitų Eurolygos komandų, tačiau kitų pasiūlymų šiuo metu net nesvarsto.

Trys – tiek pasiūlymų iš Eurolygos klubų jau prasidėjus sezonui dėl naujos darbo vietos gavo Šaras, bet visi jie tik ir liko pasiūlymais.
Aš manau, kad kiekvienas Kauno vaikas turėtų mylėti „Žalgirį“.
Šarūnas Jasikevičius

„Aš esu patenkintas toje vietoje, kurioje esu. Aš myliu savo klubą. Žiauriai. Man labai lengva atsiduoti darbui, kai dirbu šiame klube. Netgi žiūrint į trenerio karjerą, man čia būti yra labai naudinga ir neskubėti kažkur lįsti. Iš kitos pusės, nėra jokio skirtumo, ar treniruoti „Žalgirį“, ar kurį nors Europos grandą.

Vis tiek yra didžiulis spaudimas sau pačiam. Ar aš būsiu „Mažeikiuose“, ar „Žalgiryje“, ar „Barcelonoje“, spaudimas bus tas pats. Niekas man nedaro tokio spaudimo, kokį darau pats sau, – kalbėjo Š. Jasikevičius, kurio auklėtiniai penktadienį Belgrade 88:79 nugalėjo vietos „Crvena Zvezda“ ir išvykoje Eurolygos rungtynes laimėjo po 11 iš eilės nesėkmių, – Apie visus gaunamus pasiūlymus kalbamės su klubo valdžia, jie viską žino. Su Pauliumi Motiejūnu bendraujame kiekvieną dieną ir viską aptariame.“

„Aš užaugau halėje. Ar su mama rankinyje, ar su tėvu krepšinyje. Man „Žalgiris“ įaugęs į kraują ir labai dėl to paprasta. Krepšininko karjera susiklostė taip, kad visada tekdavo žaisti prieš mylimiausią komandą. Netgi reikėdavo žaisti svarbias rungtynes, o tai ai būdavo labai sunku. Aš manau, kad kiekvienas Kauno vaikas turėtų mylėti „Žalgirį“. Ta meilė niekada nepasikeis, tik taip jau susidėliojo žaidėjo karjera, kad „Žalgiris“ daug kartų dėl vienų ar kitų dalykų manęs nenorėdavo, ar man būdavo geriau priimti kitą sprendimą. O šiaip mano jausmai dėl „Žalgirio“ tikrai nepasikeis visą gyvenimą“, – savo meilę Kauno klubui apibūdino Š. Jasikevičius.
Prieš sakydamas skambias frazes, aš pasitariu ir su prezidentu, ir su kitais.
Šarūnas Jasikevičius

Paklaustas, ar įsibėgėjęs „Žalgiris“ sugebėjo pasiekti persilaužimą ir apvers komandos sezoną Eurolygoje į gerą pusę, Š. Jasikevičius konkretaus atsakymo neturėjo.

„Parodys laikas. Bet iš kitos pusės, šitoje Eurolygoje negalima taip kalbėti, kad turite laimėti vienas ar kitas rungtynes. Tam, kad laimėtume, mes turime persilaužti per save. Iki šiol kas man labiausiai patiko, kad į visas rungtynes vyrai ėjo kautis. Galvoju, kad sezono pradžioje išvykose ėjo kautis nelabai tikėdami, kad gali laimėti, bent jau giliai viduje. Aš jiems taip sakau. Jie daugiau mažiau eina kautis ir pažiūrėti, kas bus. Tikiuosi, kad pergalės ir ne tik mano kalbos jiems įrodys, kad jie gali laimėti. O ar čia bus sezono persilaužimas, velnias žino. Pažiūrėsime, gal.“

Po rungtynių su „Barcelona“ visą Europą apskriejo pikti Š. Jasikevičiaus žodžiai Eurolygos teisėjų atžvilgių. Pats Š. Jasikevičius tvirtina, kad jie buvo gerai apgalvoti ir savo nuomonės apie susidariusią situaciją turnyre jis nėra linkęs keisti.

„Daug su jais kalbame. Ir aš pats dažnai bendrauju su Eurolygos teisėjų direktoriumi Richardu Stokesu, ir P. Motiejūnas labai daug šneka. Tenka siųsti vaizdo reportažus. Tai nemalonus procesas. Mes iš teisėjų nenorime jokios pagalbos, bet mes turime ginti savo interesus. Jeigu dėl to tenka atlikti nemalonių dalykų, tai toks jau darbas. Prieš sakydamas skambias frazes, aš pasitariu ir su prezidentu, ir su kitais. Po vienų, po antrų rungtynių to nesakiau, bet pasidarė tendencija, – pripažino Š. Jasikevičius. – Visada galvoju, kad geras ir blogas teisėjavimas sezono metu išsilygina. Kartais su teisėjais tau pasiseka, kartais tave „nušvilpia“.

Čia gyvenimas, jie irgi žmonės. Bet susidarė taip, kad keliose rungtynėse iš eilės tas pats. Kitas dalykas, bandėme daryti, kad keistųsi teisėjų skyrimas. Eurolygoje paprastai teisėjauja du geresni, labiau patyrę teisėjai, ir vienas jaunesnis. O mes beveik niekada negaudavome tų aukščiausio lygio teisėjų. Todėl tiesiog kovojome dėl savo interesų ir tiek.

Šiuo metu „Žalgiris“ (4/6) Eurolygos turnyro lentelėje tarp 16 komandų turnyro lentelėje užima 11-ąją vietą, tačiau vos 1 pergale daugiau yra iškovojusios net 5 varžybose dalyvaujančios komandos (Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Darussafaka“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“). Tiesa, artimiausiose rungtynėse gruodžio 8-ąją dieną žalgiriečiai išvykoje kovos ne su kuria nors iš jų, o su antrąją vietą turnyro lentelėje užimančiu Madrido „Real“ (7/3) klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)