„Pirmas blynas neprisvilo, nors ir neramiai laukėme šių rungtynių: daug jaunų veidų, trūksta pagrindinių žaidėjų, negalime užpildyti pozicijų. Todėl Ulanovas ir Kuzminskas turėjo žaisti neįprastose pozicijose. Jeigu Mindaugas kiek įpratęs nuo praėjusių metų, tai Edgarui buvo pakankamai sudėtinga.

Labai didelį dėmesį skyrėme individualiai gynybai, kovai dėl atšokusių kamuolių, kurią pralaimėjome (35 prieš 39) ir kuri buvo mūsų pagrindinė problema. Aiškiai jaučiasi jėgos trūkumas po krepšiu, todėl mus gerokai apstumdė – tai yra taisytinas dalykas. Dar neturime pakankamo skaičiaus derinių ir mūsų žaidimas buvo gana vienodas. Bet vyrai gerai pataikė, o visų rungtynių metu buvo gera energija“, – pergalės priežastimis ir išryškėjusiomis skylėmis dalijosi J. Kazlauskas.

Tradiciškai pasirengimo ciklą lietuviai pradėjo su kovingąja Okeanijos komanda. Šį kartą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje mūsiškiai susirėmė su olimpiniam atrankos turnyrui, kuris vyks liepos 4-10 dienomis, besiruošiančia Naująja Zelandija.

Lietuva turi krepšinio dovaną: nors ir nebuvo daug elitinių žaidėjų, bet ji vis tiek buvo labai gera komanda. Turėjome gerą progą laimėti, bet nežaidėme taip, kaip norėjome. Vis tik manau, kad dar šiek tiek pasistumėjome į priekį po rungtynių su Latvija (pralaimėjo 55:84) – tikiuosi, jog šias pamokas išmoksime iki atrankos turnyro“, – vylėsi varžovų strategas Paulas Henare'as.

Nors Okeanijos vicečempionams šios rungtynės buvo paskutinės, o lietuviams – vos pirmosios, mūsiškiai atrodė visa galva pranašesni. Ir nepaisant to, kad didžiąją dalį laiko ant parketo praleido naujokai. Vaizdo jie tikrai negadino. Priešingai – tempė Lietuvos ekipą į priekį.

Edgaras Ulanovas ir Mindaugas Girdžiūnas pelnė po 16, Marius Grigonis – 11 taškų. Tuo metu Vaidas Kariniauskas taškų nepelnė, prametęs visus keturis mestus baudų metimus, tačiau atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Aš nelinkęs girti po pirmų rungtynių. Jie gerai dirba treniruotėse, bet pažiūrėsime, kaip atrodys, kai įsilies pagrindiniai žaidėjai. Drąsos jiems užteko, galbūt tik kiek Kariniauskui pritrūko. Bet noro pas juos – labai daug. O kas nenori būti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje?“, – debiutantų žaidimą vertino 61-erių specialistas.

Nors Adas Juškevičius dažniau buvo naudojamas kaip atakuojantis gynėjas, šis „Lietuvos ryto“ narys puikiai ieškojo laisvų komandos draugų, o reikiamais momentais ir pats švystelėdavo metimą – surinko 7 taškus ir 4 rezultatyvius perdavimus.

„Mums reikalingi combo gynėjai, kurie galėtų žaisti dvejose pozicijose. Krepšinyje yra 5 pozicijos, todėl jeigu į kiekvieną imsime po du žaidėjus, tai jau turėsime 10, todėl mums reikalingi krepšininkai, galintys uždengti skyles keliose pozicijose. Jis šiandien daugiau žaidė atakuojančiu gynėju, nes įžaidėjo vietoje labiau išnaudojau Girdžiūną ir Kariniauską, bet per treniruotes jis žaidžia ir pirmoje pozicijoje“, – aiškino treneris.

Lietuvos rinktinė šiose rungtynėse pataikė net 72 proc. dvitaškių (24/33) ir 37 proc. tritaškių (10/27) ir padarė 10 klaidų. Vis tik reikėtų pabrėžti, kad klaidos pasipylė paskutiniame kėlinyje, o taikiklis iki pertraukos, kalbant apie tolimus metimus, buvo kur kas tikslesnis.

„Mes norime greitinti žaidimą ir stengsimės tai daryti, nes mums reikalingi pigūs taškai. Šiandien mums nepavyko surengti daug greitų atakų, nes pralaimėjome kovą po krepšiu – per du kėlinius jie atkovojo 10 kamuolių po mūsų krepšiu. Greitą puolimą lemia perimti ir toli atšokę kamuoliai – mums su tuo sekėsi prastokai. Bet mes turime žaidėjų trečioje pozicijoje, kurie gali kamuolį greitai persivaryti per aikštelę, todėl mums šito reikia“, – į ateities darbus jau žvalgėsi J. Kazlauskas.

Kitas rungtynes Lietuvos krepšininkai vėl Klaipėdoje žais penktadienį prieš Tuniso rinktinę. Jose jau turėtų pasirodyti Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas, prie kolegų prisijungsiantys vėlų trečiadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)