„Andrea Cinciarini (lietuvio komandos draugas ir konkurentas įžaidėjo pozicijoje, – Krepšinis.lt) – traumuotas, o M. Kalniečio įsigijimas kol kas neatneša jokios naudos. Lietuvis nejaučia komandos, nepagauna žaidimo ritmo ir pats jo nediktuoja, ypač dažnai pasimesdamas pozicinėse atakose. M. Kalnietis turėtų būti pagrindinis įžaidėjas, bet ši jo versija atrodo varganai net kaip Cinciarini pamaina.

Taigi yra didelė žaidimo organizavimo ir lyderio nebuvimo problema, ypač išryškėjusi iškritus Allesandro Gentile“, – M. Kalnietį ir visą duobėje atsidūrusią „Emporio Armani“ komandą kritikuoja prestižiškiausio Italijoje sporto portalo „La Gazetta dello Sport“ krepšinio analitikas Vincenzo Di Schiavi.

Nors „Emporio Armani“ (20/7) Italijos čempionato turnyro lentelėje vis dar dalijasi 1-2 vietas su Emilijos Redžo „Grissin Bon“, pastarieji komandos rezultatai verčia sunerimti ir griebtis už galvos ekipos trenerį Jasminą Repešą.

Didžiulį biudžetą turintis klubas sensacingai anksti pasitraukė iš Europos taurės, o sekmadienį šalies čempionato mače sukrapštė vos pusšimtį taškų ir išvykoje buvo priverstas pripažinti turnyro vidutiniokės „Enel Brindisi“ (12/15) ekipos pranašumą – 50:64. Tai buvo jau antras milaniečių pralaimėjimas iš eilės, nesėkmingai mačas susiklostė ir 29-erių lietuviui.

Ant parketo M. Kalnietis praleido 22 min., per jas pelnė tik 7 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, tačiau labiausiai akis badė net 7 klaidos šioje statistikos grafoje. Lietuvio +- (-11) koeficientas buvo vienas prasčiausių visoje komandoje.

Būtent po šio mačo ir pasipylė kritika, nukreipta M. Kalniečio atžvilgiu.

Kad lietuvis Milano komandoje atrodo kaip nesavas, pažymi ir Corriere.it.

„Kai tik į Milaną atvyksta nauji žaidėjai, jie atrodo fenomenaliai per pirmas dvejas rungtynes, tačiau paskui nenumaldomai būna įtraukiami į chaosą – tai tinka ir kalbant apie Rakimą Sandersą bei Mantą Kalnietį“, – rašo žurnalistas Wertheris Pedrazzi.

Corriere.it pabrėžia, kad komandą sudaro žaidėjai iš skirtingų etninių grupių (italai, slavai, amerikiečiai), todėl nesijaučia jos vienybės, o M. Kalnietį kažkodėl priskiria slavų kompanijai – kartu su kroatais Krunoslavu Simonu, Stanko Baraču ir serbu Milanu Mačvanu.

Visgi publikacijos autorius vis dar piešia optimistinį scenarijų Milano ekipai: „J. Repeša tikriausiai trenks kumščiais per stalą ir galiausiai milaniečiai laimės čempionų taurę“.

Primename, kad didžiulė M. Kalniečio alga diskusijas Italijoje sukėlė lietuviui vos tik pasirašius sutartį su Milano klubu.

„Krepšininkas atvyksta per vėlai – jam jau 29-eri metai. Tuos, kurie priešinasi naujam pirkiniui, siutina ir tai, kad sutartis, pasiūlyta buvusiam „Lokomotiv-Kuban“ nariui, pagal kurią jam iki 2017 metų per mėnesį bus mokama po 65 tūkstančius eurų. Ar ne per daug? Tik aikštė atsakys“, – sausio pabaigoje svarstė pianetabasket.com žurnalistas.

„Žalgiryje“ M. Kalnietis per mėnesį uždirbdavo po 45 tūkst. eurų, o Milane jo atlyginimas pasiekė 65 tūkst. eurų per mėnesį.

Italijos čempionate M. Kalnietis jau spėjo sužaisti 8 rungtynes. Nors būta ir gerų pasirodymų, Lietuvos rinktinės įžaidėjo statistiniai vidurkiai pernelyg nedžiugina. Aikštėje gynėjas vidutiniškai praleidžia po 22,6 min., pelno po 6,8 taško (dvitaškių taiklumas – 55,6 proc., tritaškių – 36,8 proc., atkovoja po 2,4 kamuolio, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, praranda po 2,6 kamuolio ir renka po 7,6 naudingumo balo.

Iki tol puikią sportinę formą demonstravusiam M. Kalniečiui koją kyštelėjo prieš pat 2014 metų pasaulio krepšinio čempionatą gauta sunki raktikaulio trauma. Vėliau sekė ilga reabilitacija, kelio valymo operacija ir sprendimas nutraukti sutartį su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubu bei ne itin sėkmingas sugrįžimas į Kauno „Žalgirį“.

Visgi, krepšininko brolio Juliaus Kalniečio nuomone, šias negandas lietuviui pavyks išgyventi.„Jis stiprus vyras ir viską atlaiko – juk neverks atsisėdęs į kampą“, – neseniai Krepšinis.lt sakė J. Kalnietis.

„Emporio Armani“ rungtynės Italijoje, kuriose komanda pelnė 50 taškų, o M. Kalnietis padarė 7 klaidas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)