„Nors Mindaugas sužaidė tik tris ikisezonines rungtynes, tačiau galima matyti, kad lietuvis turi potencialo tapti vienu iš „Unicaja“ lyderių. Malagoje trečius metus žaisiantis krepšininkas dabar turi atskleisti savo talentą ir tapti būti komandos vedliu“, – rašoma Malagos portalo straipsnyje.

Buvo sakyta, kad baltas yra neapšlifuotas deimandas, vienas iš talentingiausių europoje puolėjų, ir būtent šiais metais jis turi tai pademonstruoti. Su Lietuvos rinktine Europos čempionate M. Kuzminskas įgijo puikią sportinę formą, ir mes galime tik džiaugtis, kad tai nutiko sezono išvakarėse.“

Panašią nuomonę „Unicaja“ surengtoje spaudos konferencijoje išsakė ir komandos strategas Joanas Plaza.

„Mindaugas puikiai pasirodė Europos pirmenybėse, todėl visiškai natūralu, kad iš jo tikimės nemažai. Turbūt atėjo laikas, kuomet jam metas tapti „Unicaja“ lyderiu“, – sakė dar Kauno „Žalgiryje“ lietuvį treniravęs katalonas.

Anot M. Kuzminską straipsnyje liaupsinusio J. Garcios, šiame sezone lietuvis turėtų įgyti dar didesnį stratego J. Plazos pasitikėjimą. To priežastimi turėtų tapti faktas, kad 202 cm ūgio puolėjas Carlosas Suarezas, anksčiau žaidęs lengvuoju krašto puolėju, bus perstumtas į „ketvirtąją“ poziciją.

„Preteksto jį laikyti ant suolo J. Plaza nebeturės. Silpnoji lietuvio vieta – gynyba, tačiau pastaraisiais mėnesiais jis pagerino ir tai. Žiūrint iš kitos pusės, M. Kuzminskui tikrai netrūksta pasitikėjimo puolant varžovų krepšį“, – rašo J. Garcia.

Remdamasis kitais specialistais, analitikas pažymi, kad M. Kuzminskas turi potencialo jau po metų debiutuoti NBA lygoje – po šio sezono 205 cm ūgio lietuvio sutartis su „Unicaja“ baigsis.

„Ekspertai mano, kad šie metai M. Kuzminskui bus paskutiniai Malagoje – horizonte šviečiasi NBA. Jeigu lietuvis demonstruos tai, ko laukia visas pasaulis, komandos fanai sulig kiekvienomis rungtynėmis „Unicaja“ gerbėjai jo žaidimu džiaugtis galės vis labiau“, – konstatavo J. Garcia.

Po Europos čempionato, kuriame M. Kuzmisnkas su Lietuvos rinktine iškovojo sidabrą, lietuvis jau dalyvavo Ispanijos Supertaurės mače. Pusfinalyje lietuvis pelnė 13 taškų ir atvedė Andalūzijos komandą į pergalę prieš Madrido „Real“, tačiau lemiamose rungtynėse įveikti „Barcelona“ krepšininkų nepakako nė 12 lietuvio taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)