5730 sirgalių palaikomi ir Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu bei G. Vainausko akylai stebimi vilniečiai nuo pat pirmųjų minučių ėmė demonstruoti akiai gražų krepšinį. Gynybinį žaidimą propaguojančio T. Pačėso auklėtiniai tiesiog skrajojo puolime: per pirmą kėlinį sumetė 30, o per antrąjį – net 33 taškus.

Nors prieš pertrauką komandas skyrė net 20 taškų (63:43), sostinės klubo treneris nenustygo vietoje ir emocingai reagavo į kiekvieną veiksmą aikštėje. Antro kėlinio pabaigoje 44-erių alytiškio įniršį pajuto prie atsarginių žaidėjų suolelio stovintis LED ekranas – į jį T. Pačėsas spyrė supykęs ant puolime pražangą užsidirbusio Roko Giedraičio.

„Kai sužaidus beveik 7 min. rezultatas buvo lygus (16:16), Marko Popovičius jau buvo pavargęs, todėl paprašiau minutės pertraukėlės. Bet kai žaidėjai sugrįžo į aikštelę, jie spurtavo 14:0 – jau tada rungtynės buvo baigtos“, – atkarpą, palaidojusią „Montakit“ šansus, išskyrė varžovų treneris Jota Cuspinera.

„Džiugu, kad komanda susitvarkė su psichologine įtampa ir atsakomybe – pirmi du kėliniai buvo labai puikūs. Džiaugiuosi už komandą ir tikiuosi, kad išlaikysime tą žaidimo kreivę“, – susikaustymo auklėtinių veiksmuose neišvydo T. Pačėsas.

Po pertraukos vilniečiai kiek apmažino apsukas puolime, tačiau toliau sėkmingai darbavosi gynyboje, o ketvirto kėlinio pradžioje, po Roko Giedraičio tolimo šūvio, pirmavo net 29 taškais (92:63). Per likusį laiką svečiams pavyko tik kiek apmažinti atsilikimą, o 100-ąjį tašką „Lietuvos rytui“ dėjimu pelnė Artūras Gudaitis – 101:84.

„Ketvirtame kėlinyje prasidėjo asmeninių rodiklių gerinimas, o tai atsiliepė komandiniams rodikliams. To neturėtų būti – reikėtų discipliną išlaikyti iki galo. Gaila, kad išbarstėme didelę persvarą, nors džiaugiamės pirma pergale. Bandysime namuose užkurti pragarą visiems“, – atvyksiantiems varžovams skambią žinutę pasiuntė T. Pačėsas.

„Noriu padėkoti fanams, kurie mus palaikė. Tikiuosi, kad jų su kiekvienomis rungtynėse bus vis daugiau, nes palaikymas mums labai reikalingas“, – aistruolių indėlio nepamiršo treneris.

Karjeros rungtynes trečiadienio vakarą sužaidė „Lietuvos ryto“ lyderis Davidas Loganas, per 33 minutes surinkęs net 35 naudingumo balus. Amerikietis į ispanų krepšį įmetė 27 taškus, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 6 kamuolius.

„Taip, jis pavargo: žaidė ir pirmoje, ir antroje pozicijose. Mums buvo labai sunku, nes jie daug rotavo žaidėjus ir visas rungtynes mus spaudė. Tai reikalavo daug jėgų. Bet žinote, žaidėjai nupirkti tam, kad žaistų visas 40 minučių. Dabar žaidė 33, su ALBA – 46 minutes. Klubas jam moka, o jis profesionalas ir uždirba pinigus savo žaidimu, o ne sėdėdamas ant suolo ar kažkur bare.

Aš džiaugiuosi už jo formą – kaip reikiant pakėlė savo kartelę. Bet visi 9 žaidėjai, kurie dabar yra rotacijoje, buvo labai naudingi“, – auklėtinius pagyrė T. Pačėsas.

„Lietuvos rytas“ sezoną antroje pagal pajėgumą Europos krepšinio lygoje pradėjo išvykų maratonu, kuriame sėkmė vis nusisukdavo.

Maskvoje buvo mestas iššūkis „Chimki“ milijonieriams, bet pralaimėta 71:76, Bilbao mieste galimybę triumfuoti užkirto abejotino „švarumo“ blokas (76:80), o prieš savaitę Berlyne per 3:46 min. buvo iššvaistytas 9 taškų pranašumas ir po dviejų pratęsimų atiduota pergalė ALBA vyrukams – 115:124.

Pirmąją pergalę iškovoję vilniečiai po pirmojo turo B grupėje vis dar žengia paskutinis, tačiau visi koziriai žengti į kitą etapą – jų pačių rinkose. Dabar laukia net trejos rungtynės namuose, o artimiausios – po savaitės prieš „Chimki“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)