17-metis 203 cm ūgio puolėjas, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, pasakojo apie savo motyvus prisijungti prie stipriausio Lietuvos krepšinio klubo sistemos.

„Manimi domėjosi „Žalgirio“ klubas bei pateikė pasiūlymą. Sąlygos, esančios čia, pasirodė labai geros. Tiesiog atvažiavau čia, sportuoti ir žaisti. Esu patenkintas viskuo Kaune. Reikia dirbti ir laukti rezultatų“, – kalbėjo Lietuvos jaunių vaikinų rinktinės žaidėjas.

Universaliu žaidėju vadinamas krepšininkas savo vertę Lietuvos krepšinio gerbėjams spėjo įrodyti Lietuvos jaunučių ir jaunių vaikinų rinktinėse. Su savo amžiaus rinktine tapęs Europos vicečempionu praėjusią vasarą Kaune ir pasaulio čempionato prizininku šią vasarą Ispanijoje, G. Vasiliauskas „Žalgiris-2“ ekipoje save mato kaip dviejų galimų pozicijų žaidėją.

„Šiuo metu geriausiai jaučiuosi ketvirtoje pozicijoje, bet stengiuosi tobulinti trečiosios pozicijos judesius. Noriu žaisti šiose dvejose pozicijose. Šiuo metu lyginant su savo bendraamžiais turiu neblogą kūno sudėjimą ir bandau tuo pasinaudoti. Vyrų krepšinyje su savo kūnu stengiuosi atstovėti prieš kitus krepšininkus“, – savo galimybes vertino alytiškis.

Pastaruosius du sezonus G. Vasiliauskas žaidė ne tik Alytaus sporto ir rekreacijos centro komandoje Moksleivių krepšinio lygoje, bet ir Alytaus komandoje Regionų krepšinio lygos pirmenybėse. Krepšininkas rinko solidžią statistiką – vidutiniškai po 14,5 taško, po 7,6 atkovoto kamuolio bei po 2,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Tokia statistika leido G. Vasiliauskui džiaugtis ir asmeniniu įvertinimu po 2015-2016 m. sezono – žaidėjas buvo pripažintas geriausiu jaunuoju lygos krepšininku.

RKL čempionate žaidžiau dvejus metu ir tai buvo gera patirtis. Būti pripažintam geriausiu jaunuoju RKL krepšininku yra malonu, bet būtų smagiau turėti tokį apdovanojimą, laimėjus ir RKL čempionatą“, – apdovanojimo nesureikšmino jaunasis žalgirietis.

Šio sezono kovos NKL pirmenybėse G. Vasiliauskui ir jo komandos draugams, taip pat debiutuojantiems antrajame pagal pajėgumą krepšinio divizione, nežada būti rožėmis klotas. Kiek anksčiau kartu „Žalgiris TV“ mintimis dalinęsis vyriausiasis „Žalgirio-2“ treneris Tomas Masiulis yra pripažinęs, jog jauniems krepšininkams debiutas aukštesniame lygmenyje yra didžiulis išbandymas, prie kurio reikia žingsnis po žingsnio priprasti. G.Vasiliauskas į NKL čempionato iššūkį žvelgia pozityviai ir tikisi pademonstruoti aukštus rezultatus su Kauno ekipa.

„Labai įdomu save išbandyti NKL lygyje, tikiuosi padėsiu komandai siekti pergalių. Esame jauna komanda ir visi labai motyvuoti, žino, ko siekia. Bandysime pasiekti kuo aukštesnius tikslus“, – teigė krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)