207 cm ūgio ir 123 kg svorio K. Natiažkos jėgą šiemet jau pajuto ir pats „Lietuvos rytas“. Nors Vengrijos čempionai savų žiūrovų akivaizdoje LKL vicečempionams neprilygo (65:89), 22 minutes žaidęs galingo stoto milžinas surengė karjeros pasirodymą – pelnė 16 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Visi šie statistiniai rodikliai – geriausi trumpoje jo Europos taurės turnyro karjeroje. Per penkerias rungtynes K. Natiažka vidutiniškai renka 10,7 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 11,7 naudingumo balo.

„Žinoma, kodėl gi ne?, – paklaustas, ar gali „Siemens“ arenoje sužaisti dar vieną karjeros mačą, retoriniu klausimu atsakė krepšininkas. – Aš aikštėje tiesiog darau viską, kad padėčiau savo komandai laimėti“.

Nors pirmoje tarpusavio akistatoje komandų pajėgumas skyrėsi tarsi dienas ir naktis, į Vilnių antradienio popietę atskridęs „Olaj“ narys namo pasirengęs parsivežti pergalę. Apskritai, akistatos „Siemens“ arenoje kaina – itin didelė: laimėjusi ekipa sustiprins savo galimybes žengti į LAST-32 etapą, o suklupusios šansai itin sumažėtų.

„Tąkart sužaidėme labai blogas rungtynes, be to, jie mus užklupo su spaudimu, todėl komandai buvo sunku prisitaikyti. Bet dabar mes esame tam pasirengę ir turime daugiau galimybių laimėti“, – lengvų rungtynių varžovams nežadėjo K. Natiažka.

„Lietuvos rytas“ ir „Olaj“ savo sąskaitose turi po 2 pergales ir 4 pralaimėjimus bei E grupėje, iš kurios toliau žengs keturios iš šešių stipriausių komandų, kartu su Salonikų PAOK dalijasi 4-6 vietas.

„Tai bus labai svarbios rungtynės, kurias būtų puiku laimėti. Tačiau lengva nebus, nes „Lietuvos rytas“ namuose žaidžia labai gerai. Bet turime galimybę žengti į kitą etapą, todėl žingsnis po žingsnio sieksime savo tikslo“, – kovingai prieš akistatą nusiteikęs buvo K. Natiažka.

Lietuvos sostinėje Ukrainos krepšininkas praleido pusmetį, bet dažniausiai rungtynių metu šildydavo atsarginių žaidėjų suolelį, nes V. Šeškus savo greitajame žaidime lėtam aukštaūgiui vietos nerado. Prieniškį pakeitus argentiniečiu Marcelo Nicola, K. Natiažkos karjera „Lietuvos ryte“ baigėsi ir jam teko ieškotis naujos darbovietės.

„Smagu čia būti. Atmintyje yra išlikusių ir gerų, ir ne itin gerų prisiminimų – dviprasmiškas jausmas, bet sporte tai normalu. Tačiau viskas jau praeityje – laikas judėti į priekį ir negalvoti, kas buvo prieš metus ar dvejus“, – nesutarimus su V. Šeškumi į šoną stūmė „Olaj“ žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)