Evansvilio „Purple Aces“ komandoje su kiekvienais metais augęs E. Mockevičius paskutiniame NCAA sezone driokstelėjo visu gražumu – vidutiniškai per 32 žaidimo minutes aukštaūgis rinko po 15,7 taško ir 14 atšokusių kamuolių. Pagal šį rodiklį 208 cm ūgio galingo stoto kuršėniškis visoje lygoje apskritai buvo nepralenkiamas.

Po įspūdingo sezono jis išbandė save NBA komandų treniruotėse. Juodadarbis centras iš Lietuvos iki NBA naujokų biržos prakaitą liejo net prieš 10-ies ekipų, tarp kurių buvo Los Andželo „Lakers“, Oklahomos „Thunder“ ar Bruklino „Nets“, trenerius. Būtent pastaroji labiausiai susižavėjo lietuviu ir po naujokų biržos, kurioje E. Mockevičius savo pavardės neišgirdo, užmetė ant jo savo tinklus.

„Bruklino komandos vadovams Egidijus įspūdį paliko dar treniruočių stovyklose. Be to, ekipos šiemet taikomoje programoje jis labai gerai tinka – jie vilioja jaunus žaidėjus, kuriems gali padėti tobulėti“, – „Nets“ sprendimą pasikviesti lietuvį aiškino P. Poweris.

Tiesa, centras su klubu pasirašė vienerių metų negarantuotą sutartį, o tai reiškia, kad savo vietą sudėtyje jam dar reikės užsitarnauti. Viena iš vietų, kur „Egi“ pravardę turintis lietuvis galėjo pademonstruoti savo potencialą, buvo NBA vasaros lyga.

Visgi jos metu, vilkėdamas „Nets“ marškinėlius, aukštaūgis iš Lietuvos ant parketo žengė tik trejose rungtynėse, kuriose per 10 minučių spėdavo pelnyti po 5,7 taško ir po krepšiais sugriebti po 3,3 atšokusio kamuolio.

„Daug minučių jis negavo, nes yra naujokas, o jo pozicijoje buvo jau trys NBA patirties turintys žaidėjai. Bet treneriai žino, ką Egidijus sugeba, be to, jis jau buvo pasirašęs sutartį su Bruklino ekipa, todėl vasaros lyga nebuvo skirta jo sužibėjimui“, – pasakojo E. Mockevičiaus agentas, atstovaujantis „You First Sports“ agentūrai.

„NBA – visų krepšininkų svajonė, todėl meluočiau, jei sakyčiau, kad aš išimtis. Atsiradus tokiai progai, tikrai bandyčiau, bet aš realistas, todėl jeigu ne – jėgas išbandysiu Europoje“, – interviu Krepšinis.lt dar gruodžio pabaigoje prisipažino pats krepšininkas.

Bet dar bent kol kas jo akys atgal į Europą nekrypsta – jau keturis metus JAV gyvenantis E. Mockevičius daro viską, kad dar šį rudenį pravertų NBA duris.

„Žengiame žingsnį po žingsnio ir šiuo metu esame susikoncentravę tik ties NBA. Nors nežinome, ką ateitis jam atneš, tačiau manau, kad NBA lygoje ji – tikrai šviesi. Dabar tiesiog turime palaukti, kaip jam seksis komandos treniruočių stovykloje“, – ar rudenį turėsime penktąjį lietuvį stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje, tiksliai atsakyti negalėjo P. Poweris.

Tačiau jis atskleidė, kad jeigu nepavyktų įsitvirtinti „Nets“ gretose, yra dar trys klubai, kuriuos domina E. Mockevičius – tai Memfio „Grizzlies“, Denverio „Nuggets“ ir Ouklando „Golden State Warriors“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)