Aš vis dar augu kaip žaidėjas, įgaunu vis daugiau patirties. Tai mano ketvirti metai lygoje, bandau išmokti kuo daugiau iš to, ką galiu gauti aikštėje.
Jonas Valančiūnas
„Mano nuomone, J. Valančiūnas buvo pagrindinė mūsų pergalės šiose rungtynėse priežastis“, – trumpai ir drūtai po pergalingų rungtynių pareiškė DeMaras DeRozanas.

„Šiandien buvo vienas iš tų mačų, kai Jonas puikiai statė užtvaras. Ne tik prašė kamuolio, tačiau pats jį pasiimdavo. Jis buvo išalkęs krepšinio, buvo šaunus“, – komandos draugui pritarė ir kita pastaruoju metu stringanti „Raptors“ žvaigždė Kyle‘as Lowry.

Nuo krepšininkų neatsiliko ir strategas Dwane‘as Casey, pareiškęs, kad Jonas pažangą daro tiesiog akyse.

„Jonas tikrai patobulėjo puolime. Jo atkovotas kamuolys, taškai lemiamu momentu buvo labai svarbūs. Taip pat džiugu, kad galime juo pasitikėti lemiamais momentais, nes Jonas yra puikus baudų metikas. Tačiau per šiuos metus jis patobulėjo visuose komponentuose. Jo ateitis šviesi, nors tobulėti dar tikrai yra kur. Kai tik Jonas pradės drąsiau atakuoti iš tolimesnių atstumų, taps dar geresniu žaidėju“, –15 taškų pelniusį ir 12 kamuolių po lenta sugriebusį lietuvį gyrė D. Casey.

„Raptors“ rungtynes per pratęsimą laimėjo 96:92, o J. Valančiūnas net 11 iš savo 15 taškų pelnė tada, kai to reikėjo labiausiai – per ketvirtą kėlinį ir pratęsimą.

J. Valančiūno indėlį į „Raptors“ pergalę išskyrė ir „Heat“ superžvaigždė Dwyane‘as Wade‘as.

„Tai buvo svarbus momentas. Kai jis atkovoja kamuolius puolime, „Raptors“ komanda būna sunkiai sustabdoma“, – prisiminęs epizodą ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kuomet J. Valančiūnas sugriebė kamuolį puolime ir pelnė du taškus po netaiklių D. DeRozano baudų, prisiminė D. Wade‘as.

Pačiam lietuviui toks pagyrų srautas nebuvo įprastas – Jonas nesistengė slėpti, kad jam tai malonu, tačiau asmeninio indėlio stengėsi nesureikšminti.

„Jūs žinote mano atsakymą. Tai – komandinis žaidimas. Malonu būti pripažintam, girdėti gražius žodžius, tačiau visi šiandien prisidėjo prie šios svarbios pergalės. Nuo manęs iki Jameso Johnsono, kuris ilgai nežaidė, tačiau pakilęs nuo suolelio puikiai dirbo gynyboje“, – kalbėjo šiandien 24-ąjį gimtadienį minintis 213 cm ūgio vidurio puolėjas.

„Aš vis dar augu kaip žaidėjas, įgaunu vis daugiau patirties. Tai mano ketvirti metai lygoje, bandau išmokti kuo daugiau iš to, ką galiu gauti aikštėje“, – pažymėjo jis.

J. Valančiūnas nesiskundė tuo, kad kiti „Raptors“ žaidėjai jam retkarčiais pagaili kamuolio.

„Žinote, vieną dieną tu atlieki tris metimus, kitą kartą kamuolys pats tau krenta į rankas. Juk tai – komandinis sportas. Aš tiesiog mėgaujuosi žaisdamas krepšinį, mėgaujuosi laimėdamas asmenines dvikovas, pelnydamas taškus, atkovodamas kamuolius ir laimėdamas rungtynes. Galbūt mes šiek tiek strigome trečiajame kėlinyje, bet iš tikrųjų žaidėme tikrai gerai“, – pažymėjo jis.

Paklaustas apie asmeninę dvikovą su Hassanu Whiteside‘u, kuris taip pat pasižymėjo dvigubu dubliu – 13 taškų ir 13 atkovotų kamuolių, J. Valančiūnas šyptelėjo.

„Vieną kartą kamuolys atitenka tau, kitą kartą – jam. Tu negali absoliučiai kontroliuoti šito reikalo. Dabar serijos rezultatas yra lygus, mums reikia keliati į Majamį, kur turėsime būti agresyvūs, stiprūs, susikoncentravę ir bandysime persverti rezultatą“, – pažymėjo jis.

Trečiosios serijos rungtynės Majamyje vyks naktį iš šeštadienio į sekmadienį – prasidės lygiai vidurnaktį Lietuvos laiku. Šiuo metu serijoje iki keturių pergalių rezultatas yra lygus – 1:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)