Viena svarbiausių personų Europos krepšinio padangėje – „FIBA Europe“ vykdantysis direktorius Kamilis Novakas – iškart po burtų traukimo ceremonijos neskubėjo daryti išvadų apie grupių pajėgumą ir kalbėjo apie būtinybę „suvirškinti“ informaciją.

„Kol kas labai sunku ką nors pasakyti. Ištraukus burtus nematau nei „mirtininkų“ grupių, nei grupių, kurias būtų galima pavadinti silpnomis, – burtus reziumavo K. Novakas. – Manau, daugelis federacijų atstovų dar tik stengiasi suprasti, į kokią grupę pakliuvo jų rinktinės. Nemačiau nei labai nusivylusių, nei ypatingai laimingų federacijos atstovų veidų. Tokia praktika.

Pats susitikau su Arvydu Saboniu ir jis tiesiog pasakė, kad teks „žaisti su visais varžovais“. Tai labai teisingi žodžiai, viskas bus sprendžiama aikštėje. Labai to laukiu“, – kalbėjo čekas.

Tiesa, ramybė ir džiaugsmas dėl artėjančios krepšinio šventės dar ne visiškai į užmarštį nuskandino šiemet vykusios istorijos atgarsius.

Balandžio mėnesį Lietuvą ir daugelį Europos krepšinio gerbėjų sukrėtė žinios apie galimas sankcijas krepšinio federacijoms, kurių klubai pasirinko ULEB organizuojamus krepšinio turnyrus. Kalbėta apie realią grėsmę Lietuvos ir kitų Europos šalių rinktinėms netekti vietos FIBA organizuojamuose turnyruose, tarp jų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse bei 2017 m. Senojo žemyno pirmenybėse.

Gana greitai tokios kalbos ir gandai buvo primiršti ir anksčiau dėl sankcijų linksniuotos rinktinės antradienį sužinojo savo varžovus Europos čempionate. Paklaustas apie prieš 7 mėnesius dar itin gyvą temą Europos krepšinyje, K. Novakas teigė, jog sankcijos jokioms nacionalinėms ekipoms dabar negresia.

„Negyvenu kažkokių gandų pasaulyje. Taip, buvo įvairių gandų, o kiekvienas gandas turi priežastį. Buvo kalbų, jog rinktinės bus diskvalifikuojamos iš olimpiados, bet, kiek žinau, nei viena komanda nebuvo pašalinta nei iš olimpinių žaidynių, nei iš Europos čempionato atrankos turnyro.

Kaip bebūtų, nenoriu gyventi supamas tų gandų, tiesiog džiaugiuosi, jog turime 24 rinktines, kurios šiandien burtų keliu buvo paskirstytos į grupes Europos čempionate“, – aiškino vienas iš „FIBA Europe“ vadovų, visai pamiršęs apie grasinančius laiškus, kuriuos prieš pusantros savaitės išsiuntė Makedonijos ir Slovėnijos federacijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)