23-ejų prancūzas su Orlando „Magic“ klubu atvyko į Londoną žaisti NBA rungtynių prieš Toronto „Raptors“ klubą su Jonu Valančiūnu. Akistata su Lietuvos rinktinės „centru“ prancūzui priminė skaudų rugsėjį.

„Žinoma, kad labai nusivylėme. Bet tai praeitis – nenoriu jos prisiminti, nes tos mintys žlugdo“, – apie emocijas po Europos čempionato pasakojo E. Fournier.

Nuoskaudą Prancūzijos rinktinės sirgaliai ir net kai kurie žaidėjai malšino sakydami, kad tikrasis finalas vyko pusfinalyje, kuriame jie tik po pratęsimo 75:80 nusileido ispanams, vėliau tapusiems čempionais.

„Nors finale žaidė Lietuva ir Ispanija, mes tikrai jautėme, kad buvome geriausia komanda“, – pasitikėjimu tryško jaunasis prancūzas, Senojo žemyno pirmenybėse rinkęs po 6,8 taško, o geriausią mačą sužaidęs kovoje dėl bronzos prieš serbus (81:68). Tąkart 197 cm ūgio gynėjas surinko 15 taškų.

Socialiniame tinkle „Twitter“ į žodžių karą su Donatu Motiejūnu įsivėlė ir NicolasBatumas, negalėdamas pripažinti fakto, kad Lietuvos komanda – Europos vicečempionė, FIBA reitingo antros vietos savininkė ir 2016 metų Rio deŽaneiro olimpinių žaidynių dalyvė.

„Ar Prancūzija stipresnė už Lietuvą? Nepykite, bet taip (juokiasi)“, – tiesiai šviesiai pareiškė ir šį faktą net kelis kartus Krepšinis.lt žurnalistui pakartojo E. Fournier.

Artėjanti vasara prancūzams bus išties sunki. Nors jie jau garsiai svaiščioja apie medalius Brazilijoje, į tolimąją Pietų Ameriką dar reikės iškovoti kelialapius. Dėl jų, kaip ir dar 17 rinktinių, Prancūzijos dvyliktukas grumsis viename iš trijų atrankos turnyrų.

„Apie jokią kitą baigtį negalvojame: nėra klausimų, kad darysime viską, jog patektume į olimpines žaidynes. Tiesiog turime tinkamai pasiruošti“, – pareiškė žaidėjas.

Be E. Fournier NBA rungtyniauja dar net 10 prancūzų – daugiau krepšininkų nėra delegavusi nė vienas Europos šalis. Beveik dvigubai nuo jų atsilieka Ispanija, stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje turinti 6 žaidėjus. Tokie grėsmingi skaičiai turėtų gąsdinti ne vieną komandą, bet labai retai visi NBA prancūzai suvažiuoja atstovauti nacionalinei komanda. Galbūt olimpiadoje bus kitaip?

„Dar liko daug laiko. Pirmiausia reikia užbaigti NBA sezoną – daug dalykų gali nutikti: nemažai vyrukų turi galimybių žaisti atkrintamosiose varžybose ir jose toli nužygiuoti ar pasitaikyti traumų. Niekada negali žinoti, kas gali nutikti“, – įvykiams už akių neskubėjo E. Fournier.

Pačiam gynėjui šis sezonas – geriausias trumpoje NBA karjeroje. Ketvirtą sezoną kitapus Atlanto žaidžiantis prancūzas kasmet gerina savo statistinius rodiklius. 2012 metų naujokų biržoje 20 šaukimu pakviestas E. Fournier pirmus du sezonus Denverio „Nuggets“ komandai rinkdavo 5,3 ir 8,4 taško, vidutiniškai žaisdamas atitinkamai 11 ir 20 minučių.

O štai naujomis spalvomis krepšininkas sužibėjo persikėlęs į „Magic“ ekipą. Pernai jis žaisdavo po 29 minutes ir pelnydavo po 12 taškų, o šiame sezone per 38 rungtynes išryškėjo kaip vienas komandos lyderių – per 32 minutes renka po 13,8 taško.

„Mano vaidmuo vis didėja, o ir NBA jaučiuosi vis geriau – negaliu skųstis. Žinoma, buvo ir pakilimų, ir nuopuolių, bet viską apibendrinus, esu tikrai geroje sportinėje formoje“, – džiaugėsi E. Fournier.

Projekto „NBA GlobalGames“ rungtynes „Magic“ ir „Raptors“ žais Londono O2 arenoje, kuri talpina 20 tūkstančių žiūrovų. Mačas prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)