Šį sezoną klaipėdietis vilkėjo RKL A divizione rungtyniaujančios Gargždų sporto centro komandos marškinėlius. Patyrusį krepšininką pasikvietę Gargždų ekipos vadovai prieš sezoną kėlė vienintelį tikslą – laimėti čempionatą.

Turėjo pasiūlymų iš užsienio

„Prieš sezoną laukiau pasiūlymų iš Lietuvos komandų. Jų tuo metu nebuvo, todėl sutarėm su Gargždais. Bet sąlyga buvo tokia, kad jeigu gausiu pasiūlymą, galėsiu nevaržomas išvykti. Kalbino „Dzūkija“, bet neradome abipusio susitarimo. Galiausia taip gavosi, kad likau Gargžduose.

Pasiūlymų buvo ir iš užsienio. Bet aš kategoriškai sakiau, kad niekur nevažiuosiu. Norisi jau su šeima būti. 10 metų prieš tai važinėjau po užsienį, todėl atėjo laikas likti namuose“, – apie sprendimą prisijungti prie Gargždų SC papasakojo S. Serapinas.

Nors pats krepšininkas apie savo žaidimą kalba nenoriai, tačiau statistikos rodikliai byloja apie neblogą sezoną.

198 cm ūgio puolėjas su komanda kol kas sužaidė 35 rungtynes. Vidutiniškai aikštėje praleisdamas po 29 minutes krepšininkas renka po 15 taškų, atkovoja 5,5 kamuolio. Jo naudingumas siekia 17,3 balo.

„Mūsų komandai reguliariajame sezone kaip ir neblogai sekėsi. Atrodėm galingai. Bet labai šlykščiai pralošėm pusfinalyje, – sakė S. Serapinas. – Sezono viduryje mūsų vidurio puolėjas išėjo. Prieš pat pusfinalį kitas puolėjas Giedrius Sakalas iškrito iš rikiuotės. Praradome du stiprius žmones, suolelis sutrumpėjo“.

Varžovai surakino

Buvęs žalgirietis su kartėliu prisimena nesėkmingą pusfinalio etapą. Jame Gargždų SC pralaimėjo seriją 1:3 (69:88, 74:67, 75:85 ir 67:68) ir turės kovoti dėl trečios vietos.

„Gal kažkiek ir pasimetėm po pirmų pusfinalio rungtynių, kuomet gavome nokdauną 20 taškų. Dabar paskutinėse rungtynėse ir sėkmės kažkiek pritrūko. Bet „Omegos“ komanda šaunuoliai. Nors jų ir trumpas suolas, bet „ištraukė“ sunkias rungtynes. Pagarba varžovams. Linkiu jiems laimėti čempionatą“, – kalbėjo Gargždų SC lyderis.

Paprašytas apibūdinti pusfinalio varžovų komandą, S. Serapinas nedvejodamas išskyrė gynybą.

„Mane jų gynyba tikrai surakino, buvo labai sunku. Nebuvo taip, kad laisvas išmesčiau, visi metimai buvo sunkūs, darbiniai. Atrodo, kamuolys kitoje aikštės pusėje, o man į veidą kvėpuoja varžovas“, – pasakojo krepšininkas.

Mažajame RKL finale gargždiškiai kovos su Ukmergės „Olimpu“. Pastaroji komanda yra RKL A diviziono naujokė, pusfinalyje 0:3 pralaimėjusi Tauragės krepšinio klubui.

Paklaustas, ar nepristigs motyvacijos grumtis dėl trečios vietos, S. Serapinas pripažino, kad kol kas apsiprasti su pralaimėjimu nėra lengva.

„Visi tokie nusivylę esame. Jaučiasi nuoskauda, apmaudas. Na, bet turim dar savaitę, per kurią reikės atsigauti. Reikia laimėt trečią vietą. Kaip kai kurie sako, jau geriau trečią vietą laimėti po pergalės nei antrą po pralaimėjimo.“

Karjeros dar nebaigs?

Paprašytas pasidalinti įspūdžiais apie RKL čempionatą, patyręs krepšininkas pripažino, kad būta tikrai sunkių rungtynių, o visi varžovai siekia žūtbūt išplėšti pergalę.

„Žinojau, kad yra tokia lyga, bet per daug dėmesio nekreipdavau, nesekdavau. Bet žaisdamas pamačiau pažįstamų veidų. Buvusių komandos draugų.

Buvo tikrai sunkių rungtynių. Visos komandos kanda, visi nori laimėti, stengiasi. Pati lyga tikrai stipri. Silpniausia, kas joje yra – tai teisėjai. Jiems dar labai daug tobulėti reikia“, – lygos silpnąją vietą išskyrė S. Serapinas.

Apie ateities planus 35-erių žaidėjas kalba kol kas atsargiai. Tačiau iš pozityvaus tono galima spėti, kad kol kas baigti karjeros klaipėdietis dar nežada.

„Dar pats nenusprendžiau, baigti ar dar tęsti karjerą. Šis sezonas parodė, kad kojos dar neblogai laiko. Yra pozityvas. Pažiūrėkime, kokį pavyzdį rodo Kaukėnas. Tad yra į ką lygiuotis“, – sakė S. Serapinas.

Sezoną jis kartu su Gargždų SC komanda užbaigs mažojo finalo serijos iki 3 pergalių rungtynėmis. Pirmas mačas bus žaidžiamas balandžio 12 dieną Gargžduose, 14 d. persikels į Ukmergę, o 19 d. vėl grįš arčiau jūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)