Ilgametį Lietuvos vyrų futbolo rinktinės žaidėją neretai galima išvysti žalgiriečių rungtynių Eurolygoje metu, o pats #ŽaliaBalta laidos pašnekovas neslėpė, jog kaip ir daugelis lietuvių mylį antrąja mūsų šalies religija tituluojamą sportą.

„Meilės krepšiniui tikriausiai turi kiekvienas lietuvis. Aš – ne išimtis. Myliu ir gerbiu krepšinį, palaikau mūsų šalies komandas, žaidžiančias tiek Eurolygoje, tiek vietiniame čempionate. Krepšinis – kiekvieno lietuvio širdyje“, – kalbėjo D. Šemberas.

Nors vaikystėje D. Šemberas trumpai lankė krepšinio treniruotes, visgi nugalėjo aistra futbolui. Vilniuje užaugęs sportininkas nuo 2002 metų net visą dešimtmetį atstovavo Maskvos CSKA futbolo klubui. Žaisdamas Rusijoje, buvęs futbolininkas, kaip ir šiuo metu Lietuvoje, stebėdavo CSKA krepšinio komandos Eurolygos rungtynes. Pašnekovas tikino, jog ypatingai palaikė CSKA krepšinio klube rungtyniavusius ir dirbusius lietuvius.

„Dažnai lankydavomės CSKA ekipos krepšinio rungtynėse, krepšininkai ateidavo į futbolo rungtynes. Su mielu noru lankydavausi CSKA namų Eurolygos rungtynėse, kuomet Maskvoje rungtyniavo Ramūnas Šiškauskas ar dirbo treneris Jonas Kazlauskas. Palaikiau juos. Labai malonu, kuomet tokie talentingi treneriai bei žaidėjai dirba ne tik Lietuvoje, bet ir garsina mūsų Lietuvos krepšinį ir kitose šalyse“, – prisiminimais iš laikų Rusijoje dalinosi D. Šemberas.

Lietuvoje netylant kalboms apie aukščiausio lygio futbolo stadionų trūkumą, D. Šemberas į šią opią Lietuvai problemą pažvelgė pro Kauno „Žalgirio“ arenos perspektyvą. Buvęs futbolininkas džiaugėsi, jog Lietuvoje galima išvysti tokio aukšto lygio krepšinio areną ir vylėsi, jog vieną dieną futbolas perims pavyzdį iš krepšinio.

„Tai yra viena iš geriausių arenų Europoje. Pagirtina , kad Lietuva turi tokias arenas ir gaila, kad neturi futbolo stadionų. Manau, kad imant pavyzdį iš krepšinio, galėtume turėti puikų futbolo stadioną ir atmosferą jame. Džiugu už krepšinį, jis yra toli pažengęs. Mums, futbolininkams, ir visiems , kurie dirba futbole, galima tik pasimokyti iš krepšinio ir imti pavyzdį, kaip reikia dirbti, keliant krepšinio lygį, keliant futbolo lygį“, – pokalbį užbaigė D. Šemberas.