Italijos žiniasklaidoje prieš daugiau nei savaitę pasirodė informacija, kad Avelino „Sidigas“ ekipa siekia bet kokia kaina prisivilioti D. Loganą, o 35-erių gynėjo persikėlimą palengvintų „Lietuvos ryto“ iškritimas iš Europos taurės turnyro.

Nors T. Pačėsas prieš mūšį su „Žalgiriu“ akcentavo, kad skelbiant tokią informaciją norima pakenkti klubui, italai nepasidavė – pirmadienį „Il Mattino“ žurnalistas Giuseppe Matarazzo rašė, jog Avelino klubo vadovai pasiūlė Vilniaus komandai didesnę išpirką, kuri neva sudomino ir „Lietuvos ryto“ prezidentą Gedvydą Vainauską. Visgi sostinės ekipos direktorius Martynas Purlys Krepšinis.lt patvirtino, kad D. Loganas Vilniuje liks iki pats sezono pabaigos.

„Mes nesame tramplinas, kuris leistų žaidėjui mumis pasinaudoti ir po pusės sezono mus palikti. Mes negalime taip greitai ir tokios kokybiškos pamainos surasti, todėl natūralu, kad mes nesutiksime su jokiu pasiūlymu“, – tašką istorijoje padėjo ir T. Pačėsas.

Bet treneris trečiadienio vakarą „Siemens“ arenoje vyksiančiame „gyvybės ir mirties“ mūšyje į kovą prieš „Zenit“ stos ne tik su D. Loganu – dar sekmadienį ant parketo sugrįžo du lyderiai: kairės rankos delnikaulio lūžį išsigydęs Artūras Gudaitis nežaidė nuo gruodžio 23 dienos, o po ligos atsigavęs Deividas Gailius – nuo sausio 11-osios.

Pirmasis iškart į „Lietuvos ryto“ žaidimą įnešė taip trūkusio indėlio: mače prieš „Žalgirį“ (pralaimėjo 72:79) centras per 24 minutes pelnė 11 taškų, po krepšiais sugriebė 5 atšokusius kamuolius ir išprovokavo 6 varžovų pražangas.

„Stengiausi, dirbau, tikrai nesėdėjau ant pečiaus, – daugiau nei 6 savaites trukusią reabilitaciją prisiminęs šyptelėjo A. Gudaitis. – Galėjau viską daryti: tiek lakstyti, tiek kojų darbą atlikti, todėl formos tikrai nepraradau.“

– Treneri, kaip „Lietuvos rytas“ turi sužaisti, kad rungtynes laimėtų bent 9 taškais?, – žurnalistai paklausė T. Pačėso.

– Reikia sužaisti geriau nei Sankt Peterburge, nors ir ten nebuvo labai blogos rungtynės, nes visus kitus varžovus „Zenit“ triuškindavo. Tąkart nefunkcionavome pilnai kaip komanda. Ir žinome kodėl. Turime pervesti žaidimą labiau į baudos aikštelę, rungtyniauti kiečiau, nes jie nėra fizinė komanda. Su mūsų ūgio ir masės persvara mes turime galimybę – reikia žaisti ne rusišką „bėk ir mesk“ krepšinį, o protingesnį. Jie ieško labai lengvos duonos gynyboje, prie kiekvienos užtvaros keičiasi – jeigu išnaudosime tuos pasikeitimus, žaisime protingai, neklysime ir neleisime jiems bėgti bei pelnyti lengvų taškų, manau, būsime teisingame kelyje.

– Tam fiziniam žaidimui didelę paspirtį duos ir Artūro Gudaičio sugrįžimas?

– Mums be jo pusantro mėnesio buvo labai sunku, bet aš labai džiaugiuosi, kad jis grįžo tokia gaida. Tik talentingi žmonės gali po tiek laiko sugrįžti ir sužaisti tokias rungtynes prieš tokį varžovą. Artūras – ne tik darbštus, bet ir turi talento, o tai yra labai svarbu. Mūsų komandai jis yra labai labai labai reikalingas, nes jo žaidimas nugara į krepšį, mobilumas, sugebėjimas žaisti gynyboje, agresija, energija – to labai trūko.

– Galbūt teko kalbėtis su Davidu Loganu apie pastarosios savaitės kalbas dėl galimo išvykimo į Italiją? Kokia jo psichologinė būsena?

– Galbūt keli momentai kelia klaustukų, bet šis žmogus yra profesionalas, stengėsi atlikti viską profesionaliai, kiek tą dieną leido situacija. Manau, kad tiek prieš „Hapoel“, tiek prieš „Žalgirį“ jis galėjo sužaisti geriau, bet tai jau praeitis – dabar žiūrime, kas bus toliau.

– O kalbėjotės apie patį pasiūlymą iš Italijos?

– Aš kalbėjausi apie situaciją su juo, bet tiesiog pakalbėjome ir tiek. Mūsų situacija tokia, kad klubas pasirašo sutartis su žaidėjais ne tam, kad juos paleistų. Suteikėme jam tokį vaidmenį ir kapitono raištį ne tam, kad išleistume vidury sezono. Ir nesvarbu, kiek pinigų siūlytų. Nors tai ne mano kompetencija – nežinau aš apie kokią sumą kalbama. Bet iš trenerio pusės galiu pasakyti, kad negali būti jokios diskusijos, jog mes paleistume reikalingus ir svarbius žaidėjus. Mes galime paleisti tuos, kurie netinka, kažkokiu būdu susitariant. Bet kai yra lyderiai, tai net kalbos negali būti apie jokius pinigus.

Manau, kad klubo pozicija yra tokia pati, ir esu įsitikinęs, jog klubo požiūris yra toks pats. Aišku, suprantu aš ir Davido poziciją, juk 35-eri metai, tai galbūt agentai kažko ieško. Bet mes nesame tramplinas, kuris leistų žaidėjui mumis pasinaudoti ir po pusės sezono mus palikti. Mes negalime taip greitai ir tokios kokybiškos pamainos surasti, todėl natūralu, kad mes nesutiksime su jokiu pasiūlymu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)