28 metų 201 cm ūgio puolėjas dalyvaus Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje, kurioje mėgins antrą kartą iš eilės įrodyti esąs vertas vietos galutinėje komandos sudėtyje.

Startinės D. Gailiaus pozicijos – braškančios. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai sezono pabaiga virto dar vienu nusivylimu, blaškėsi ir pats D. Gailius, tik epizodiškai imdavęsis lyderio vaidmens.

„Sezonas buvo liūdnas – galima sakyti, nuo pat pradžių bridome per purvą. Neišėjo susižaisti, paskui prasidėjo kitokios problemos. Kažko trūko, gal patys turėjome labiau pasistengti. Nėra vieno kaltininko – visi mes atsakingi. Ką padarysi, toks gyvenimas. Reikia dar daugiau dirbti, kad kiti metai būtų geresni“, – atsiduso žaidėjas, kurio sutartis su sostinės klubu galios ir kitą sezoną.

– Sezonui įpusėjus treneriu tapęs T. Pačėsas padidino krūvius treniruotėse, suaktyvino komandos veiksmus ginantis. Tai atnešė Karaliaus Mindaugo taurę. Bet po to – dar viena duobė. Galėjote persidirbti? – Krepšinis.lt paklausė D. Gailiaus

– Nežinau, negaliu nieko daug kalbėti. Kad pabaigoje kažko trūko – faktas. Ir ta pabaiga mums tikrai buvo nemaloni.

– Jums pačiam smarkiai palengvėjo išvydus savo pavardę rinktinės kandidatų sąraše?

– Aš jau anksčiau tai žinojau, aišku, tikėjausi ir laukiau. Džiaugiuosi, kad būsiu stovykloje. Kai komandai sezonas toks prastas, net ir puikiausia asmeninė statistika kartais nieko nereiškia. O rinktinėje bus kam tą statistiką rinkti, ir bus pagalbiniai žaidėjai.

– Kaip vertinate galimybes antrą kartą iš eilės prasimušti į galutinį komandos dvyliktuką?

– Treneriai spręs, bet iškart matosi, kad konkurencija išaugo. Yra Jonas Mačiulis, yra Mindaugas Kuzminskas, o dabar dar bus patobulėjęs Edgaras Ulanovas. Tikrai nėra lengva kovoti su tokiais žaidėjais, bet tuo pačiu ir džiugu, kad pasitaiko tokių progų. Šįkart krepšininkai, deriniai, komandos žaidimo sistema man jau bus žinoma, nebebūsiu naujokas. Žinoma, labai noriu nuvykti į olimpiadą – gali daug kartų apie ją išgirsti, bet geriau vieną sykį pamatyti pačiam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)