„Pirmą kartą mano karjeroje nutiko taip, kad komanda leidžia varžovams per ketvirtį įmesti 25 taškus ir nepadaro nė vienos pražangos. Taip tiesiog negali būti. Neužtenka, kad treneris nuo suolo rėkia. Aikštelėje yra žaidėjai, jie turi imti ir bauduoti. Jei kaip žiūrovas ateičiau ir atsisėsčiau tribūnose, tikrai sakyčiau, kad treneris yra neišmanėlis, neturi supratimo, negali pasakyti, kad žaidėjai prasižengtų“, – apie dar vieną pirmą kartą savo karjeroje prabilo D. Adomaitis.

Jo nuomone, kol kas esminė „Neptūno“ problema ta, jog žaidėjai praranda koncentraciją. „Ta problema ypač ryški tiems žaidėjams, kurie pakyla nuo suolo. Aišku, dirbame, kad išspręstume šią problemą. Kita bėda – klaidos. Jau trečios rungtynės, kai padarome išties per daug klaidų, po kurių varžovai pelno lengvus taškus. Atrodo, šioms rungtynėms pasiruošėme neblogai, bet jos vėl buvo labai sunkios“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Jis tikino, kad jam labiausiai ir gaila „Neptūno“ žaidėjų. „Jie tikrai daug ir gerai dirba treniruotėse, labai gerai pradeda rungtynes, bet reikia išmokti ir jas kontroliuoti. O dabar prarandama koncentracija, varžovai perima iniciatyvą, o tada reikia dvigubai daugiau energijos juos pasivyti, aplenkti ir iškovoti pergalę. Vyrai šaunuoliai už tai, kaip dirbo gynyboje. Jie patys viską supranta – kas gerai, kas blogai. Po tokių rungtynių ateini į rūbinę, o ten nuotaikos tokios, kad negali sakyti, jog komanda laimėjo“, – tvirtino D. Adomaitis.

Paprašytas įvertinti komandas pasirodymą FIBA Čempionų lygos turnyre per pirmąjį ratą, „Neptūno“ strategas teigė, jog laimėtų ir pralaimėtų rungtynių balansas yra labai geras. „Neptūnas“ laimėjo šešerias, o pralaimėjo vos vienerias rungtynes.

„Esu toks žmogus, kad visada siekiu maksimumo, norėtųsi,vkad santykis būtų 7:0, bet pralaimėjome Ventspilyje, nors galėjome laimėti. Daugelis kitų rungtynių taip pat buvo sunkios, tačiau balansą vertinu labai gerai. Siekis visada yra pirma vieta, jos žingsnelis po žingsnelio ir sieksime“, – tikino D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)