„Suprantame, kad kito kelio nėra. Bandysime tą energiją ir nusiteikimą nusivežti ir į Vilnių. Pavyks ar ne – pamatysime. Bet tikrai, kad turime kur kas agresyviau žaisti, nei žaidėme pirmose rungtynėse Vilniuje. Tą visi suprantame“, - sakė D. Adomaitis.

Tačiau jis pabrėžė ir tai, kad šioje serijoje dar laukia daug kietos kovos.

„Pasikartosiu, man labai keista, kad prieš šią seriją „Lietuvos rytas“ buvo favoritas, staiga atleido keturis žaidėjus ir „Neptūnas“ tapo labai didelis favoritas. Tikrai ne. Čia nėra tokių skirtumų. „Lietuvos ryte“ žaidžia išties geri žaidėjai. Manau, bus kova iki pabaigos“, - akcentavo Klaipėdos ekipos treneris.


Tarp pergalės priežasčių jis įvardijo žaidėjų energiją, norą, pagerintą kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių, tačiau pasigedo daugiau savo komandos baudos metimų.

„Rungtynes vertinu labai gerai. Žaidėjų energija buvo ta, kurios norėjau. Vilniuje buvo negeras perėjimas iš gynybos į puolimą, o šįkart jau buvo geriau. Tik kartais reikėjo geriau įvertinti žaidimo kontroliavimo ritmą, kur yra greitas puolimas su žaidėjų persvara, o kur yra greitas puolimas, bet tos persvaros nėra. Tada reikia nusiraminti ir ramiai žaisti. Čia padarėme 4 ar 5 klaidas. Tai turime akcentuoti, kad išvykoje nekartotume tų pačių klaidų.

Turime dar rezervo. Metėme tik aštuonis baudos metimus, kai varžovai metė 27. Tai labai didelis skirtumas. Turime būti agresyvesni, gal labiau parodyti teisėjams, kad yra tas kontaktas, gal kartais labiau pavaidinti, nugriūti ir provokuoti. Atvirai pasakius, nežinau kaip, bet reikės tą analizuoti. Baudų kiekis turi būti didesnis, negali priešininkas mesti 3-4 kartus daugiau baudos metimų, nei mes“, - kalbėjo treneris.

Šiose rungtynėse daugeliui krepšinio aistruolių itin teigiamą įspūdį paliko neptūniečio Arno Butkevičiaus kovingumas. Jis per 30 minučių pelnė 15 taškų (7/10 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 14 atk. kam., 6 rez. perd., 6 atk. kam., +32 naud. bal.).

„Kaip vertino jo žaidimą? Super. Mums tokios energijos reikia, mes jei norime laimėti prieš „Lietuvos rytą“, kiekvienas turi sužaisti savo geriausio lygio rungtynes. Juk žaidžiame prieš labai gerą komandą“, - kalbėjo D. Adomaitis.


Žurnalistų pasiteiravus, kodėl aikštėje nepasirodė Vytautas Šarakauskas, o Jerai Grantą keitė jaunasis Matas Jucikas, D. Adomaitis atsakė:

„Prieš pirmas serijos rungtynes V. Šarakauskas turėjo sveikatos problemų, nebuvo aišku, ar jis galės žaisti. Mums reikėjo energijos ir, manau, tai pasiteisino“.

„Neptūnas“ šia pergale išlygino LKL mažojo finalo iki trijų pergalių serijos rezultatą – 1-1.

Trečios serijos rungtynės vyks birželio 4-ą dieną (sekmadienį) 17 val. Vilniuje, ketvirtos – birželio 7-ą dieną (trečiadienį) 18 val. Klaipėdoje. Jei reikės penktų serijos rungtynių, jos vyks birželio 10-ą dieną (šeštadienį) 17 val. Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)