„Raptors“ medicinos personalo vadovas Alexas McKechnie pranešė, kad Jonas jau nebenešioja bato-įtvaro, todėl yra galimybė, kad (jeigu kanadiečiai žengs toliau) jis šiemet dar galėtų išbėgti ant parketo.

„Valančiūnas progresuoja kiekvieną dieną, bet gijimui reikia laiko ir mes to nepakeisime“, – apgailestavo jis, bet, paklaustas, ar yra galimybė lietuvį išvysti lemtingame septintajame mače, į diskusijas nesileido.

Tuo metu treneris Dwane'as Casey žodžių į vatą nevyniojo: „Jam dar labai toli iki sugrįžimo“.

J. Valančiūnas dešinės čiurnos traumą patyrė trečiose NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijos rungtynėse, kuomet nusileido ant Dwyane'o Wade'o kojos. Nors iš pradžių tikėtasi, kad lietuvis susižeidė nerimtai, išsamesni tyrimai parodė, kad 213 cm ūgio uteniškio trauma – daug rimtesnė.

Spėliojama, kad lietuvis ant parketo geriausiu atveju galėtų sugrįžti po 2-3 savaičių, kai o tai yra konferencijos finalo įkarštyje arba tik NBA superfinale.

Atkrintamosiose varžybose J. Valančiūnas buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo. Per trejas rungtynes su Majamio „Heat“ lietuvis įmesdavo po 18,3 taško, atkovodavo po 12,7 kamuolio, blokuodavo po 1,3 metimo bei krepšį atakuodavo net 64,9 proc. taiklumu.

Be savo pagrindinio bokšto likusi „Raptors“ laimėjo vienerias iš pastarųjų trejų serijos iki keturių rungtynių. Dabar jos rezultatas yra lygus 3-3, o lemiamas mačas bus žaidžiamas sekmadienį 22.30 val. Lietuvos laiku.

Vis tik D. Casey sulaukė ir gerų žinių. Septintam mūšiui jau pasiruošęs turėtų būti riešo traumą besigydantis DeMarre'as Carrollas, be to, varžovai taip pat vis dar turės remtis be pagrindinio centro Hassano Whiteside'o pagalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)