Finalo serijoje, kurioje Milano „Armani Jeans“ ir M. Kalnietis kovoja su Rimanto Kaukėno ir Darjušo Lavrinovčiaus atstovaujama Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipa, Lietuvos rinktinės įžaidėjas vidutiniškai pelno po 12,4 taško, atkovoja po 5 kamuolius ir atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Serijoje iki keturių pergalių Milano ekipa pirmauja 3-2, o ypač sėkmingai M. Kalnietis pasirodė penktose serijos rungtynėse, kurias „Armani Jeans“ laimėjo 97:78. Tąsyk lietuvis pelnė 16 taškų ir po lenta sugriebė 8 kamuolius.

„Jeigu niekas nepasikeis ir Milano klubas taps Italijos čempionu, M. Kalnietis be abejonės turės būti pripažintas finalo serijos naudingiausiu žaidėju (MVP)“, – konstatuoja blogdisport.lt apžvalgininkas Marco Arcari.

Anot jo, būtent M. Kalnietis buvo pagrindinis pergalės kalvis penktose serijos rungtynėse ir itin gerai pasirodė pirmajame kėlinyje, kurį „Armani Jeans“ laimėjo 29:8 bei pasiuntė varžovus į nokautą.

„M. Kalnietis tiesiog meistriškai organizavo greitas ir rezultatyvias atakas, kas tikrai turėjo patikti mačo žiūrovams. Iš „Žalgirio“ į Milaną atvykęs gynėjas buvo neabejotinai svarbiausias krepšininkas pirmajame mačo kėlinyje“, – pažymi blogdisport.it

Kad M. Kalnietis buvo neabejotinas šio mačo MVP, konstatuoja ir oficiali Italijos čempionato paskyra socialiniame tinkle „Twitter“.

Liaupsių M. Kalniečiui netrūksta ir kitose italų žiniasklaidos priemonėse.

„Tai nuostabi M. Kalniečio serija, dabar tokio įžaidėjo kiti klubai jau gali tik pavydėti. Jis žaidžia kaip tikras MVP“, – pažymi „Pianeta Basket“, o ditirambus lietuviui pratęsia ir „Gazzetta di Parma“.

„Jis – pagrindinis ir neginčytinas pretendentas tapti serijos MVP, demonstruojantis itin solidų žaidimą“, – rašo Parmos miesto portalas.

Lietuvį giria ir italų krepšinio tinklaraštininkas Andrea Segatta.

„M. Kalnietis žaidžia labai įdomią seriją. Kontroliuoja žaidimą, yra labai drausmingas, neperskuba ir nedaro klaidų“, – pažymi jis.

Akivaizdu, kad Italijoje nuo kritikos iki pagyrų – vos vienas žingsnis. Visai neseniai M. Kalnietis sulaukdavo gana pašaipių komentarų net ir didžiausiame šalies sporto portale „La Gazzetta dello Sport“, tačiau pastaruoju metu italų retorika lietuvio atžvilgiu visiškai pasikeitusi.

Šeštąsias ir galbūt lemiamas finalo serijos rungtynes Milano ir Emilijos Redžo komandos tarpusavyje žais vėlų pirmadienio vakarą Emilijos Redžo ekipos arenoje. „Armani Jeans“ pergalės atveju M. Kalnietis savo trofėjų kolekciją papildytų Italijos čempiono titulu ir, galbūt, MVP prizu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)