Žinoma, prie „Cavaliers“ sėkmės labiausiai prisidėjo L. Jamesas. Į Klivlandą prieš dvejus metus grįžęs „Karalius“ ištesėjo savo duotą pažadą ir padovanojo savo komandai ir miestui pirmą NBA čempionų titulą klubo istorijoje.

Jei kalbant apie visą Klivlando profesionalų sportą, iki tol paskutinį kartą miestas čempionų titulu džiaugėsi 1964-aisiais, kuomet „Browns“ ekipa laimėjo amerikietiško futbolo lygą.

L. Jamesas finale buvo tiesiog nesustabdomas – septintose serijos rungtynėse puolėjas pelnė 27 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo net septintas L. Jameso trigubas dublis NBA finaluose.

Apskritai L. Jamesas vidutiniškai pelnydavo net po 29,7 taško, atkovodavo po 11,3 kamuolio, atlikdavo po 8,9 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 2,6 kamuolio ir blokuodavo po 2,3 metimo.

„Prieš dvejus aš užsibrėžiau sau tikslą – padovanoti Klivlandui čempionų titulą, – po rungtynių apsiašarojęs sakė krepšininkas. – Aš atidaviau viską, ką turėjau. Išliejau savo širdį, kraują, prakaitą, ašaras... Klivlandai, tai viskas dėl tavęs!

Grįžtu namo rankose laikydamas tai, ką ir sakiau, kad laikysiu. Negaliu sulaukti, kada nusileisime oro uoste ir visų fanų akivaizdoje iškelsime trofėjų. Klivlande vyks toks vakarėlis, kokio miestas dar nėra regėjęs.“

Šis titulas L. Jameso karjeroje yra jau trečiasis. Prieš tai amerikietis NBA 2012-aisiais ir 2013-aisiais metais buvo užkariavęs su Majamio „Heat“ komanda, tačiau svarbiausia jam buvo laimėti vilkinti „Cavaliers“ marškinėlius. Tai L. Jamesas praėjusią naktį ir padarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)