Nors stebint iš šono J. Kazlausko vadovavimo stilius Lietuvos rinktinei atrodo labai griežtas, brangiausiai Europoje apmokamam 26-erių krepšininkui lietuvis paliko kitokį įspūdį.

„Per mano karjerą pats griežčiausias treneris buvo Ettore Messina. O štai Sergejų Bazarevičių ir Joną Kazlauską galima pavadinti demokratiškais specialistais“, – kalbėdamas su VTB Vieningosios lygos žurnalistu pareiškė Maskvos srities „Chimki“ komandoje Rimo Kurtinaičio šiuo metu treniruojamas rusas.

J. Kazlausko „valdžioje“ 196 cm ūgio gynėjas buvo 2011-2012 m. sezone, kuomet lietuvis treniravo Maskvos CSKA komandą. Būtent daugkartinių Rusijos čempionų gretose A. Švedas ir pradėjo savo karjerą, o vėliau ją pratęsė NBA lygoje, kur žaidė Minesotos „Timberwolves“, Filadelfijos „76ers“, Hjustono „Rockets“ ir Niujorko „Knicks“ gretose.

Prieš šį sezoną A. Švedas nusprendė sugrįžti į Rusiją ir sukirto rankomis su „Chimki“ klubu. Sezono pradžioje prie europinio krepšinio vėl turėjusi persiorientuoti žvaigždė sulaukdavo nemažai R. Kurtinaičio kritikos, tačiau pastaruoju metu lietuvis A. Švedą vis dažniau leidžia į starto penketą, o pastarasis žaidžia rezultatyviai.

„Starto penkete rungtyniauti man tikrai maloniau. Tačiau sprendimus priima treneris, o aš eisiu į aikštelę tada, kai būsiu reikalingiausias komandai“, – į diskusijas apie santykius su R. Kurtinaičiu nesivėlė krepšininkas.

Eurolygoje vidutiniškai per rungtynes A. Švedas renka po 15,3 taško, tačiau kelialapio į TOP-16 Maskvos srities komanda dar nėra užsitikrinusi. Tai Chimkų kolektyvas galės padaryti šią savaitę.

Tuo metu VTB lygoje pirmadienį A. Švedas sužaidė geriausią savo sezono mačą. Per rungtynes su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ jis pelnė 32 taškus, atliko 12 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 6 kamuolius ir buvo pagrindinis per du pratęsimus iškovotos pergalės kalvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)