Į Kijevą pristatyti filmo „Arvydas Sabonis. 11“ atvykęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Ukrainos žurnalistų buvo užpiltas klausimais, į kuriuos Lietuvos žiniasklaidai atsakyti jis sutinka labai retai.

Visų pirma, Sabui teko atskleisti, ką jis mano apie šią vasarą Europos vicečempionu tapusio 19-mečio savo sūnaus D. Sabonio perspektyvas.

„Tėvas patenkintas. Aš turiu tris sūnus ir jau anksčiau sakiau, kad jei bent vienas žais, pasaulyje nebus laimingesnio tėčio. Pas jį už Atlanto nesilankau, o mama nuvyksta. Aš gi viską praėjęs pats, Amerikoje man nėra nieko naujo, – teigė legendinis krepšininkas. – Ar Lietuvoje kalbėjo, kad sūnus į rinktinę pateko vien dėl mano vardo? Tokių žmonių atsiranda visuomet. Jis dar parodys, kada jiems reikės užčiaupti burnas. Aš Domantu patenkintas: stengiasi, pateko į rinktinę – juk ne aš jį pasirinkau, o treneriai.“

Paklaustas, ar savo patirtimi dalijasi su sūnumi ir kitais Lietuvos krepšinio talentais, A. Sabonis šyptelėjo.

„Prieš finalą su ispanais nieko nepatarinėjau. Ir apskritai šito nedarau, po rungtynių galiu kažką pasakyti, bet ne prieš jas. Kada Domantas pats paklaus ir pradės žaisti, tuomet ir padėsiu. Dabar jis rinktinėje vis tiek dažniausiai sėdi ant atsarginių suolo“, – konstatavo Sabas.

Anot olimpinio čempiono, skirtingai nei kitose šalyse, Lietuvoje krepšininkai į rinktinę atvyksta labai noriai.

„Manau, kad jie jaučiasi esantys skolingi. Lietuvoje gyvena žaidėjų draugai, giminės. Be Lietuvos, jie, greičiausiai, nebūtų atsidūrę ten, kur yra dabar. Mes problemų pasikviesdami žaidėjus į rinktinę neturime. Ar daviau kažkokių patarimų Jonui Valančiūnui, prieš jam išvykstant į NBA? Ne. Dabar jaunimas pats viską žino geriau. Tačiau kuomet būnu treniruočių stovyklose, galiu kai ką kam nors patarti: „Daryk taip, o ne taip...“, – šypsojosi A. Sabonis.

LKF prezidentas pripažino, kad Lietuvos rinktinės pasirodymas Europos čempionate buvo labai sėkmingas, tačiau apgailestavo, kad finalinėse rungtynėse prilygti Ispanijai nepavyko.

„Gaila, kad nukeliavę iki finalo nesugebėjome rimčiau pakovoti dėl aukso. Bet kelialapis į Rio yra, visi – patenkinti. Ar pasikeitė krepšinis nuo tada, kai žaidžiau aš? Be abejonės. Jis tapo labiau paremtas fizine jėga, žaidžiama daugiau rungtynių, patiriama daugiau traumų. Visgi Europoje taktika vis tiek labiau konstruojama ties komandiniu žaidimu“, – sakė A. Sabonis.

19-metis A. Sabonio sūnus Domantas pastaruoju metu rungytniauja už Atlanto, NCAA lygoje. Gonzagos „Bulldogs“ komandos puolėjui krepšinio ekspertai prognozuoja šviesią ateitį ir aukštą šaukimą NBA naujokų biržoje, kuomet jis apsispręs joje dalyvauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)