Vilniečiai sekmadienį namuose iš paskutiniųjų bandė kyštelėti koją pastaruoju metu galingai žygiuojančiam Kauno „Žalgiriui“, bet tai padaryti pasirodė paprasčiausiai per sunku.

11 tolimų metimų (47 proc. taiklumas) įskraidinę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo 79:72.

„Žalgiris“ turi daug gerų snaiperių, todėl jų tritaškiai nėra netikėtumas. Jie šiandien daug atakavo ir skaudžiai mus baudė. Nepaisant to, ketvirtame kėlinyje nugalėtoją sprendė vienas atkovotas kamuolys, viena klaida, viena gynyba. Neatkovojome, suklydome, kvailai prasižengėme – ir viskas. Aš pats pabaigoje be reikalo prie tritaškio linijos prasižengiau prieš Artūrą Milaknį – tiesiog stengiausi suspėti uždengti jo metimą. Apmaudo, aišku, yra, bet iš to susideda krepšinis“, – akistatą Krepšinis.lt komentavo A. Gudaitis.

23-ejų 208 cm ūgio žaidėjas buvo viena pastebimiausių figūrų šeimininkų gretose, nors komandai davė ir naudos, ir žalos.

Pirmame kėlinyje pasirodęs aikštėje po keitimo A. Gudaitis netrukus virto kurioziškos situacijos herojumi, kuomet „Lietuvos rytui“ atakuojant gerokai už tritaškio linijos susidūrė su komandos draugu Laimonu Kisieliumi. Pastarojo nosis paplūdo krauju, ir į aikštę sunkusis krašto puolėjas grįžo tik rungtynėms artėjant prie pabaigos.

„Vienam atrodė, kad darome vieną derinį, kitam – kitą. Taip ir susidūrėme, bet tai – paprastas epizodas. Manau, kad Laimonas smarkiai nenukentėjo, viskas jam tvarkoje“, – sakė A. Gudaitis.

Jaukiai pasijausti aikštėje A. Gudaičiui neleido ir galingas Roberto Javtoko blokas, o lemiamu metu jis užgriuvo nuo trijų taškų linijos atakavusį A. Milaknį, padovanodamas šiam teisę į tris baudų metimus.

Vis dėlto dar sutvarstyta ranka rungtyniavęs aukštaūgis palengva išsijudino ir per 24 min. surinko 11 taškų bei 5 atkovotus kamuolius.

„Noriu pasveikinti A. Gudaitį, kuris po tokios ilgos pertraukos sužaidė labai solidžias rungtynes ir buvo mums labai naudingas. Matėte, kaip anksčiau mums trūko jo indėlio“, – krepšininką pagyrė T. Pačėsas.

Pats A. Gudaitis Krepšinis.lt prisipažino prieš mačą su „Žalgiriu“ dalyvavęs tik dviejose bendrose komandos treniruotėse.

„Įsivažiuoti reikia laiko, žaidimo pojūčio man trūko, bet labai norėjau žaisti šiose rungtynėse“, – paaiškino vidurio puolėjas, kuris jau nuo pirmo ginčo kamuolio nebijodamas sušalti ant atsarginių suolo sėdėjo tik su žaidybine apranga, tarsi norėdamas kuo greičiau pulti į mūšį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)