Lietuvos krepšininkai penktadienio vakarą pasirengimo cikle šventė jau trečiąją pergalę per šešerias rungtynes – pusiausvyrą pergalių ir pralaimėjimų grafoje jie atstatė net 97:64 sutriuškinę vienus iš būsimo Europos čempionato šeimininkų rumunus.

Šis triumfas paženklintas gausybe komandinių šios vasaros rekordų: laimėta didžiausiu taškų skirtumu (33 tšk.), pelnyta daugiausiai taškų (97), geriausiu procentu atakuota tiek iš trijų taškų (72), tiek iš dviejų taškų zonos (43), tiek nuo baudų metimų linijos (100).

Taip pat iki šiol dar nebuvo atlikta tiek daug rezultatyvių perdavimų (27), o tiek mažai klaidų padaryta tik pirmoje dvikovoje prieš lenkus (11).

Bet po akistatos skaičių nesureikšmino nei D. Adaomaitis, nei dėl vietos dvyliktuke kovojantis Artūras Milaknis.

„Visos rungtynės pasirengimo cikle yra skirtos savų problemų sprendimams ir žaidimo gerinimui. Turėjome pagerinti komunikaciją, gynybą, derinių išpildymą. Iš šalies atrodė lengvesnės rungtynės, tačiau jose buvo galima išspręsti savus reikalus tiek puolime, tiek gynyboje. Galbūt ir nusiteikimą – juk žinojome, kad varžovas yra ne iš stipriausių. Tik į naudą tokios rungtynės“, – treniruotės pobūdžio mūšį Rygoje vertino Kauno „Žalgirio“ snaiperis.

Akistata su rumunais virto lengvo pobūdžio treniruote, nes Rygos arenoje mačas vyko už uždarų durų. Tiesa, žiūrovų vis tiek atsirado – rungtynes stebėjo ir Mindaugo Kuzminsko brolis Saulius su šeima, ir kvietimo į rinktinę šią vasarą atsisakęs Antanas Kavaliauskas, į Latvijos sostinę atvykęs kartu su humoristais Mantu Katleriu ir Mantu Stonkumi.

Bet vos 30 sirgalių tribūnose leido daugeliui krepšininkų kaip reikiant atsipalaiduoti ir pasirodyti kur kas geriau nei ankstesniuose mačuose. Tas pats A. Milaknis prieš rumunus surinko 10 taškų, pataikęs vienintelį mestą dvitaškį, du tritaškius iš trijų ir abi baudas, atkovojo kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 12 naudingumo balų.

„Aišku, keista, kai prieš tai žaidi pilnoje „Žalgirio“ arenoje, o dabar sėdi vos keli žiūrovai – tikrai neįprasta. Bet ne krepšinio prasme, nes dvyliktukas dar nėra aiškus: kiekvienas nori kažką įrodyti, todėl tikrai nebuvo atsipalaidavimų“, – mintimis dalijosi 31-erių snaiperis.

Ir jeigu rungtynes su prancūzais Kaune stebėjo 11032 žiūrovų, kurie toli gražu neužpildė visos „Žalgirio“ arenos, tai Rygoje šeštadienio vakarą nebus nė vienos laisvos vietos. Latvių vairininkas Ainaras Bagatskis dar prieš porą mėnesių Krepšinis.lt pasakojo, kad bilietai į Lietuvos ir Latvijos rinktinių dvikovą buvo išgraibstyti akimirksniu.

„Susidomėjimas yra didžiulis – bilietai buvo išparduoti labai greitai. Jau seniai neteko matyti, kad Rygos arenoje nebeliktų laisvų vietų“, – išskirtinį atvejį pabrėžė žurnalistas Andrejus Silinis.

Į Latvijos sostinę atvykę M. Kuzminsko artimieji mačą taip pat galės stebėti tik dėka Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pagalbos. Susidomėjimas „braliukų“ kaktomuša toks milžiniškas, kad net ir visų akreditacijų pageidavusių žurnalistų norai nebus išpildyti.

Kaip Krepšinis.lt prisipažino Latvijos krepšinio federacijos komunikacijos direktorius Artūras Portnovas, paraiškas patekti į rungtynes pateikė net 90 žiniasklaidos atstovų. Ir ne tik iš šių dviejų šalių, bet net iš Rusijos. Nors į areną patekti pavyks visiems, šalia aikštės sėdimas vietas gaus vos 50.

„Mes pirmą kartą sulaukėme tokios ryškios žvaigždės kaip Kristapas Porzingis, todėl mums viskas nauja. Aš jau 23 dienas darbuojuosi be poilsio, – šyptelėjo latvis. – Galbūt Lietuvos atstovai mums suteiks šiek tiek pamokų.“

🏀🏀🏀 pic.twitter.com/0q9h0P2KzN

— Kristaps Porzingis (@kporzee) August 18, 2017


Gausybės prašymų atlikti interviu, nusifotografuoti ar tiesiog gauti Niujorko „Knicks“ žvaigždės K. Porzingio parašą sulaukiantis federacijos atstovas tik nusijuokia.: „Aš suprantu žmonių norus, bet nėra taip lengva.“

Latvijos krepšinio sirgaliai į šią rinktinę deda milžiniškas viltis. Ir ne be reikalo – juk joje ne tik K. Porzingis, bet ir taip pat NBA rungtyniaujantis Daivis Bertanis bei daug su galingiausiais Eurolygos klubais sutartis pasirašiusių žaidėjų.

„Mūsų nei gąsdina, nei mes bijome, – paklaustas apie K. Porzingį šyptelėjo A. Milaknis. – Ne jis vienas latvių komandoje yra: daug žaidėjų subrendo, jaunimas pasiekė savo piką. Manau, kad visos jų pozicijos yra pavojingos. Būtų klaidinga susikoncentruoti tik ties Porzingiu ir galvoti, kad jį sustabdę sustabdysime visą Latvijos komandą.“

Bet ir latviai neturėtų tikėtis lengvos kovos – planus, kaip priblokšti kaimynus jau ruošiasi ir D. Adomaitis.

„Ažiotažas labai didelis – Latvija jau kurį laiką gyvena šiuo įvykiu. Laukiame geros kovos“, – laukiantį mačą komentavo Lietuvos rinktinės treneris. – Yra keletas minčių, kaip pasibandyti tiek gynyboje, tiek puolime. Rytinės treniruotės metu viską nuspręsime ir pabandysime tai įgyvendinti.“

Visų itin laukiama lietuvių ir latvių kaktomuša – šeštadienį nuo 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)