Rungtynes šeimininkai pradėjo kur kas aktyviau, įpusėjus pirmajam kėliniui Lietuvos rinktinės persvara buvo dviguba – (14:7). Sužaidus 10 min. Lietuvos rinktinė pirmavo 27:15, o beveik be keitimų žaidęs Jonas Valančiūnas per šį laiką pelnė 6 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

Įpusėjus antrajam kėliniui vaizdas aikštėje nesikeitė, Lietuvos rinktinė išlaikė dviženklę persvarą – 33:22. Netrukus po Mindaugo Kuzminsko tritaškio skirtumas tarp komandų padidėjo iki 17 taškų – 39:22, o greitai perkopė ir 20 taškų ribą.

Baigiantis ketvirčiui Dainius Adomaitis į aikštelę išleido ir 12-ąjį rinktinės žaidėją – Eimantą Bendžių. Sužaidus 20 min. Lietuva pirmavo 52:27. Mūsiškiai buvo pataikę 8/12 tritaškių, o islandai prametę visus 11 savo tolimų metimų.

Visgi nuotaiką mūsiškiams gerokai apkartino L. Lekavičiaus trauma – antrojo kėlinio pradžioje įžaidėjas aikštę paliko šlubčiodamas ir daugiau aikštėje nebepasirodė. Krepšininkas išsamesniems tyrimams išvežtas į ligoninę. Aikštėje jis spėjo praleisti 4 min. 39 sek. ir taškų nepelnė.

Solidi persvara padarė savo. Trečią kėlinį mūsiškiai pradėjo ne tokie susikaupę ir leido varžovams spurtuoti 7:0, taip priversdami D. Adomaitį prašyti minutės pertraukėlės. Po jos į aikštę krepšininkai grįžo ryžtingesni, laikinai stabilizavo situaciją, tačiau kėlinį Lietuvos rinktinė pralaimėjo 14:23, o bendras mūsiškių pranašumas aptirpo iki 16 taškų (66:50).

Visgi ketvirtajame kėlinyje islandai stebuklų nebedemonstravo – Lietuvos rinktinė vėl padidino savo persvarą ir kontrolinėse rungtynėse įsirašė ketvirtąją pergalę iš aštuonių galimų.

Pažymėtina, kad po pertraukos Lietuvos rinktinės snaiperių taikiklis užsikirto – mūsiškiai taip ir liko su aštuoniais pataikytais tritaškiais, o apskritai iš toli atakavo 42 proc. taiklumu (8/19).

Kovą po krepšiais lietuviai laimėjo 40-38, pagal rezultatyvius perdavimus varžovus pranoko 29-17.

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 17 (2/2 dvit., 2/3 trit., 7/7 baud.), Martynas Gecevičius 16 (4/4 trit., 5 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 14 (11 atk. kam.), Mantas Kalnietis 11 (9 rez. perd.), Donatas Motiejūnas 10 (5 atk. kam.), Artūras Gudaitis 9, Artūras Milaknis 3, Jonas Mačiulis 2, Edgaras Ulanovas 2, Eimantas Bendžius, Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius taškų nepelnė.

Islandija:
Tryggvi Hlinansonas 19 (7 atk. kam.), Martinas Hemannssonas 14, Kristoferis Acoxas 8 taškai, Logi Gunnarssonas 7 taškai.

Primename, kad rungtynių su islandais išvakarėse Lietuvos rinktinės treneris galų gale apsisprendė dėl galutinio rinktinės dvyliktuko ir už darbą treniruočių stovykloje padėkojo Adui Juškevičiui bei Evaldui Kairiui. Tiesa, pastarasis žaidėjas ir toliau lieka su komanda iki pat kelionės į Izraelį – kadangi D. Motiejūnas išvyks į JAV dalyvauti gimdyme, aukštaūgis padės rinktinei treniruočių proceso metu.

Pasirengimo procese Lietuvos rinktinei liko sužaisti vienas rungtynes. Penktadienį, rugpjūčio 25 d. Vilniuje mūsiškiai susitiks su viena artėjančio čempionato favoričių, Ispanijos nacionaline ekipa. Mačas 19.30 val. prasidės „Siemens“ arenoje.

Kitą savaitę Lietuvos rinktinė išskris į Izraelį, kur rugpjūčio 31 d. Europos čempionatą pradės dvikova su Gruzijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)