Starto penkete rungtynes pradėjęs aukštaūgis nuo pirmųjų minučių tryško noru save sirgaliams parodyti iš gerosios pusės, tačiau per didelis noras kišo koją – pro šalį skriejo pirmi du dvitaškiai, kartą buvo prarastas kamuolys, o ir gynyboje sunkiai sekėsi tvarkytis su Gruzijos rinktinės bokštais.

Nespėjus prabėgti penkioms minutėms D. Adomaitis nuo suolo pakėlė Artūrą Gudaitį, aikštėje užėmusį 213 cm ūgio kauniečio vietą.


„Jis ilgą laiką nežaidęs, todėl norime, kad pajustų žaidimo ritmą – patys matėte, kad pradžioje buvo gana sunku. Treniruotės yra treniruotės, bet rungtynių ritmas yra kitoks“, – vertino treneris, po keitimo su žaidėju kepštelėjęs delnais.

Tačiau kiek „atvėsęs“ D. Motiejūnas pamažu ant parketo ėmė atlikinėti tai, ką esame įpratę jį matyti NBA arenose – mikliais kojų judesiais po krepšiu maudė varžovus, energingai rinkosi kamuolius ir pademonstravo savo universalumą.

Štai antro kėlinio pradžioje, gynyboje sugriebęs kamuolį, D-Mo ne ieškojo gynėjo, o pats ėmė varytis kamuolį ir, pastebėjęs link krepšio nubėgusį Deividą Gailių, atliko jam idealų rezultatyvų perdavimą.

Donatas Motiejūnas

Iš viso per 19 minučių jis pelnė 9 taškus, pataikęs 3 dvitaškius iš 7 ir prametęs vienintelį mestą tritaškį bei realizavęs 3 baudų metimus iš 6. Kaunietis dar atkovojo 6 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir bloką bei perėmė vieną kamuolį.

„Pats jau seniai nežaidžiau oficialiose rungtynėse, todėl krepšinio ilgesys yra. O ir rinktinėje nerungtyniavau paskutinius trejus metus. Malonu vėl žaisti, Klaipėdoje buvo geras sutikimas, tik gaila, kad nelaimėjome. Tačiau neturime žiūrėti atgal, dabar reikia tobulėti, – po pralaimėjo turnyro Klaipėdoje finale (70:81) kalbėjo pats D. Motiejūnas.

– Buvo tikrai geros rungtynės, gera pamoka ir gera treniruotė su galimybe pažinti vieni kitus prieš Europos čempionatą. Aišku, kad norisi laimėti visas rungtynes, bet kartais nėra blogai ir pralaimėti. Matome, kur reikia tobulėti – tai bus geras testas.“

Testavo Donatą ir rinktinės trenerių štabas, išbandęs jį tiek ketvirtoje, tiek penktoje pozicijose. Nors pats krepšininkas prisipažino, kad didelio skirtumo nejaučia, D. Adomaičio manymu bent jau šeštadienio vakarą jam geriau sekėsi žaisti sunkiuoju krašto puolėju.

„Šiandien galbūt ketvirtoje pozicijoje mums jis buvo naudingesnis, – pripažino nacionalinės komandos vairininkas. – Tačiau kadangi neturime Jono, jam reikėjo ir penktoje pozicijoje pažaisti. Bet tai yra gerai, nes jam reikės ir vienoje, ir kitoje pozicijoje žaisti – gerai, kad išsibandė. Gavo pakankamai minučių. Manau, kad ateityje jį išnaudosime ir ten, ir ten.“

Kitas testas lietuvių laukia jau kitą savaitę Prancūzijoje, į kurią rinktinės kandidatai išskris jau antradienį. Pirmaisiais varžovais išvykoje bus draugiško turnyro šeimininkai prancūzai ir Kroatijos krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)