Prieš pat pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklą Palangoje D. Adomaičiui paskambinęs D-Mo informavo specialistą, kad net ir neturėdamas sutarties kitam sezonui jis pasiryžęs prisijungti prie komandos. Tiesa, visas kortas sumaišyti galėtų naujojo klubo įsikišimas.

Būtent taip nutiko su D. Saboniu. Dar prieš kelias savaitės dėl legendinio Arvydo Sabonio atžalos galvos nesuko niekas, tačiau visus Domo vasaros planus sugadino Oklahomos „Thunder“ atlikti mainai, po kurių 21-erių lietuvis atsidūrė Indianos „Pacers“ gretose.

Taip 211 cm ūgio krepšininkas ne tik prarado galimybę žaisti Orlando Vasaros lygoje, bet ir liko be Europos čempionato – Krepšinis.lt žiniomis, naujasis aukštaūgio klubas panoro, kad jis sportuotų individualiai.

Visas vasaros darbų detales su „Thunder“ jau seniai suderinusi Lietuvos krepšinio federacija (LKF) netgi NBA lygai jau buvo sumokėjusi už žaidėjo draudimą, o pats D. Sabonis – gimtinėje įveikęs medicininę patikrą.

Domas su Lietuvos rinktine praleido dvi vasaras – 2015 metais tapo Europos vicečempionu, o pernai olimpinėse žaidynėse užėmė septintą vietą.

Tuo metu 26-erių metų D. Motiejūnas nacionalinės komandos marškinėlius apsivilks po trejų metų pertraukos. Iki šiol jis rinktinei atstovavo taip pat du sykius – 2013 metų Senojo žemyno pirmenybėse pasidabino sidabro medaliu, o 2014-ųjų pasaulio čempionate kartu su komanda finišavo ketvirtas.

Visgi D. Adomaitis turėtų džiaugtis sulaukęs bent vieno iš šių aukštaūgių, nes spraga kalbant apie sunkiojo krašto puolėjo poziciją šiemet – kaip niekada opi tema. Paulius Jankūnas vasarą nusprendė skirti poilsiui, Antanas Kavaliauskas – išsilaižyti žaizdas, o Gediminas Orelikas debiuto rinktinėje atsisakė dėl sveikatos problemų.

Dėl šių priežasčių penktadienį Palangoje išvysime kelis naujus veidus – Evaldą Kairį, Martyną Sajų ir paskutinę akimirką kvietimo į stovyklą sulaukusį Eimantą Bendžių.

Iš viso pajūryje nuo pirmosios dienos sportuos 15 kandidatų. Prie plušėsiančių kolegų Mantas Kalnietis prisijungs liepos 24 dieną, Jonas Mačiulis – liepos 30-ąją, o tiksli D. Motiejūno atvykimo data dar nėra aiški.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)