Kauno „Žalgirio“ arenos viduryje po treniruotės visus kandidatus sukvietęs Dainius Adomaitis paskelbė savo galutinį verdiktą – už darbą padėkojo Adui Juškevičiui ir Evaldui Kairiui, taip pasirinkdamas dvyliktuką, kuris skris į Tel Avivą.

Tai reiškia, kad šiemet su rinktinės marškinėliais oficialiai debiutuos Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis ir Eimantas Bendžius. Ir jeigu dėl pirmųjų dviejų niekas nė neabejojo, tai pirmą kartą kvietimo į Palangą sulaukęs Eimantas daugelį nustebino, įrodydamas, kad yra vertas vietos komandoje.

Sušukęs „Mes Už Lietuvą“ rinktinės naujokas nuskubėjo į rūbinę ir pasiėmęs mobilųjį telefoną suskubo skambinti žmonai Indrei.

„Pirmiausia viskuo pasidžiaugiu su žmona“, – šyptelėjo krepšininkas.

Kartu su savo mylimąją pastarosiomis dienomis jis tikrai turi kuo džiaugtis – sekmadienį pasaulį išvydo judviejų pirmagimė, kuriai jaunieji tėvai davė Tėjos vardą.

„Po dukrytės gimimo aš vis dar gyvenu euforijoje. O dar ir šitas ant viršaus – atrodo, kad visko per daug per tas dvi dienas, – neeiliniais įspūdžiais dalijosi E. Bendžius. Ir nors jam jau už mažiau nei savaitės teks savo dvi damas palikti Lietuvoje, 207 cm ūgio puolėjas sulaukė žmonos supratingumo. – Ji tik džiaugiasi ir palaiko.“

Mūsų šeimoje vėl pagausėjimas 👱‍♀️sveikinimai Eimantui Bendžiui @bendzius22 sveikatos žmonai ir dukrelei Tėjai #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Aug 21, 2017 at 8:46am PDT

Šios vasaros Eimantas tikrai nepamirš dar ilgai. Ypač dėl to, kad prieš mėnesį jo planai buvo visiškai kitokie – su žmona krepšininkas jau ketino pirktis bilietus į Ispaniją, kai liepos 17-ąją sulaukė D. Adomaičio skambučio ir kvietimo po keturių dienų atvykti į „Vanagupės“ viešbutį.

Nė nedvejojęs „Obradoiro“ komandos narys treneriui davė teigiamą atsakymą. Kaip prisipažįsta pats, tuomet apie dvyliktuką puolėjas nė negalvojo, tačiau savo darbu treniruotėse ir sėkmingu žaidimu draugiškuose mačuose užsitarnavo trenerių štabo pagarbą.

„Jis yra mums reikalingas tuo, kad per trumpą laiką aikštelėje gali padaryti daug naudos, tiek puolime, tiek gynyboje. Eimantas puikiai įsiliedavo į žaidimą pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio, o mums tokio žaidėjo ir reikia“, – savo sprendimą aiškino D. Adomaitis.

45-erių specialistui E. Bendžius teigiamą įspūdį paliko jau pirmose draugiškose rungtynėse, kai prieš lenkus per 17 minučių spėjo pelnyti 9 taškus ir po krepšiais sugriebti 7 atšokusius kamuolius.

Jau kitą dieną prieš Gruziją universalusis puolėjas žaidė 12 minučių ir pelnė 3 taškus, tačiau turnyre Orleane savosios progos nesulaukė nei prieš kroatus, nei prieš prancūzus. Visgi Kaune atsakomojoje akistatoje prieš Prancūziją E. Bendžius vėl buvo mestas į aikštę – per 11 minučių pasižymėjo 6 taškais.
Eimantas Bendžius

Paskutiniame turnyre Rygoje Eimantas prieš latvius nežaidė, bet 11 taškų per 16 minučių į rumunų krepšį rinktinės trenerių štabui užteko, kad priimtų galutinį sprendimą.

„Jeigu psichologinis spaudimas veiktų, tai nelabai ir galėtum žaisti krepšinį. Rinktinės lygio žaidėjai moka ir privalo su tuo susitvarkyti“, – paklaustas, apie nuolatinę konkurenciją dėl paskutinės vietos dvyliktuke, kalbėjo krepšininkas.

Jis pakeliui į Europos čempionatą iš kovos „eliminavo“ Martyną Sajų, Roką Giedraitį, Mindaugą Girdžiūną, Deividą Gailių, Adą Juškevičių ir Evaldą Kairį.

Ir nors pats D. Adomaitis per septynis draugiškus mačus akivaizdžiai parodė, kad ketina remtis tik 9-10 žaidėjų, pats E. Bendžius nesuka galvos dėl to, kad gali tekti šildyti atsarginių žaidėjų suolelį.

„Ir kai paskutinis sulaukiau iš trenerio skambučio, jis sakė, kad niekada nieko negali žinoti. Važiuoji dvyliktu, bet tavęs gali prireikti – jeigu sužaisi, tai žmonės nebekalbės nei kaip apie 11-ą, nei kaip apie 12-ą. Visi esame kaip vienas, – dėl atsarginio vaidmens nė kiek nesikrimto klaipėdietis, jau spėjęs apsiprasti naujoje aplinkoje. – Komandoje atmosfera yra labai gera: padedame vieni kitiems, todėl viskas labai super.“

Iki išvykos į Tel Avivą, kuriame rugpjūčio 31 dieną prasidės Europos čempionato B grupės kovos, lietuviai sužais dar dvejas draugiškas rungtynes: trečiadienį Šiauliuose prieš Islandiją, o penktadienį Vilniuje prieš Ispaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)