Pirmasis „Vanagupės“ viešbutyje pasirodė trenerių štabo narys Benas Matkevičius, kuris vestibiulyje linksmai šnekučiavosi su išvakarėse pajūryje apsistojusiu Mindaugu Kuzminsku. Niujorko „Knicks“ narys šiuo metu kartu su savo broliu Palangoje rengia krepšinio stovyklą vaikams.

Netrukus garsiai besikvatoję vyrai jau spaudė ranką ir naujajam nacionalinės komandos vedliui Dainiui Adomaičiui – prieš stovyklą Juodkrantėje pailsėjęs treneris viešbutyje pasirodė vidurdienį.

Gurkšnodami kavą prie baro D. Adomaitis kartu su B. Matkevičiumi ilgai aptarinėjo rinktinės reikalus, o aplink juos ėmė buriuotis vis didesnis komandos personalo ratas: buvo galima girdėti ir Juozuko juoką, ir gydytojų pokalbius.

Ne už ilgo jiems visiems rankas jau spaudė ir Ramūnas Šiškauskas. 38-erių vyrui ši vasara – išskirtinė: anksčiau kaip rinktinės lyderis į stovyklas atvykdavęs buvęs krepšininkas dabar jau darbuosis kaip trenerių štabo narys.

Susirinkus nacionalinės komandos personalui, šiek tiek po 13 val., pro viešbučio duris ėmė žengti ir krepšininkai – pirmasis slenkstį perlipo vienas iš trijų rinktinės debiutantų Evaldas Kairys.

„Kas čia per žaidėjas?“, – juokdamas Turkijoje žaidžiantį 26-erių metų aukštaūgį per dantį patraukė Juozukas.

Jam įkandin pasirodė ir kitas naujokas 21-erių centras Martynas Sajus bei po ilgos pertraukos kvietimo į rinktinės stovyklą vėl sulaukęs snaiperis Martynas Gecevičius.

Netrukus prie registratūros susidarė šiokia tokia spūstis – dar negalėdami patekti į savo kambarius krepšininkai šnekučiavosi sustoję grupelėmis. Gana nejaukiai jautėsi abu paminėti naujokai, kurie nuošaliai trypčiojo ir laukė galimybės kambariuose susidėti daiktus.

Jiems kompaniją palaikė trečiasis debiutantas, tik prieš dvi dienas skambučio iš D. Adomaičio sulaukęs, Eimantas Bendžius ir jaunasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Rokas Giedraitis.

Vestibiuliui nušvitus gausiomis fotoaparatų blykstėmis, buvo galima suprasti, kad atvyko svarbus asmuo. Tiesa, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas buvo toli gražu ne paskutinis „Vanagupės“ svečias.

15-lika kandidatų ir personalas viešbutyje turėjo susirinkti iki 14 val., kuomet numatytas pirmasis komandos susirinkimas – likus 8 minutėms viešbutyje pasirodė ir Toronto „Raptors“ narys Jonas Valančiūnas, kuris pirmą kartą per savo karjerą su kolegomis sportuos nuo pirmosios stovyklos dienos.

Nuo 15 val. treneris ir žaidėjai savo mintimis dalinsis su žiniasklaidos atstovais, o pirmoji treniruotė Palangos arenoje bus surengta 18.30 val.

Pusantros valandos vyksiančioms pratyboms vadovaus Evaldas Kandratavičius, fizinio rengimo trenerio pareigose prieš porą mėnesių pakeitęs Sigitą Kavaliauską, kuris priėmė Kinijos klubo pasiūlymą. Tiesa, antroje rugpjūčio pusėje Evaldas grįš prieš darbų Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube, o jo užduotis rinktinėje perims asistentas Martas Skrabulis.

Šių metų rinktinėje – itin daug jaunimo. Karjerą baigus Robertui Javtokui, o poilsiui vasarą paskyrus Pauliui Jankūnui, Antanui Kavaliauskui ir Renaldui Seibučiui, vyriausias komandoje bus 32-ejų Jonas Mačiulis.

Tiesa, jis prie kolegų prisijungs tik liepos 30-ąją. Bet Palangoje vėliau pasirodys ne jis vienas: pirmadienį atvyks Mantas Kalnietis, kitą savaitę pasirodys ir Donatas Motiejūnas.

Ir nors D. Adomaitis iš viso į Palangą išdalino 19 kelialapių, treneris jau žino, kad sulauks ne visų žaidėjų – dėl Indianos „Pacers“ įnorių Europos čempionatą praleisti bus priverstas Domantas Sabonis. Taip kad dėl vietos galutiniame dvyliktuke šiemet kovos 18 krepšininkų.

Pajūryje mūsiškiai sportuos iki rugpjūčio 3 dienos, o 4-ąją persikels į Klaipėdą, kurioje dalyvaus dviejų dienų turnyre.

Lietuvos rinktinės kandidatai:

Gynėjai

Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“)
Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)
Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“)
Adas Juškevičius (Saragosos „Tecnyconta“)
Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“)
Marius Grigonis (Berlyno ALBA)
Martynas Gecevičius (Saragosos „Tecnyconta“)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“)
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“)
Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)
Donatas Motiejūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“)
Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“)
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Martynas Sajus (Kauno „Žalgiris“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)