Trečio kėlinio pradžioje M. Kuzminskas įveikė 221 cm ūgio Kristapo gynybą atliko žvėrišką dėjimą dviem rankomis bei dar pasisupo ant lanko – latviui puolėjo skrydį beliko tik stebėti iš apačios.

„Dar kai žaidėme Ispanijoje, jis atliko dėjimą, kai netoli buvau, tai pernai labai daug apie tai kalbėjo. Šiemet turėsiu, ką atsakyti, – šyptelėjo Kūzia. – Aišku, jeigu būtume laimėję, tai turėčiau daugiau ką pasakyti. Tikiuosi, kad su jais susitiksime čempionate ir turėsime galimybę atsirevanšuoti.“

Sausakimšoje Rygos arenoje milžinišką ažiotažą sukėlusį mačą Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pralaimėjo 77:87. Sunkiausiai mūsiškiams stabdyti sekėsi abu Latvijos NBA atstovus: Daivis Bertanis aikštę paliko su 18, o K. Porzingis su 16 taškų bei dar 10 atkovotų kamuolių.

Ne kartą gintis prieš Kristapą teko ir pačiam Mindaugui, bet su savo užduotimi jis tvarkėsi gana sėkmingai.

Štai sykį, kai KP bando pralaužti Jono Valančiūno gynybą, Kūzia pribėgo ir išplėšė jam kamuolį iš rankų bei nurūko į greitą ataką.

„Jis nėra tipiškas penktas numeris – labai mobilus, todėl pabandė prieš jį ir mane pastatyti. Porą kartų pavyko, porą kartų – ne. Bet bendrai vertinant, tai prieš tokius mobilius aukštaūgius aš turėjau sugebėti gintis. Juolab, kad visus metus kartu žaidėme, treniravomės, todėl žinau jo stipriąsias puses“, – savo privalumą ginantis prieš latvių dievuką įvardijo M. Kuzminskas.

Latvijos krepšininkai šiame susitikime dukart buvo nutolę 13, sykį – ir 16 taškų atstumu, tačiau lietuviai vis sugebėdavo juos pavyti. Visgi perlaužti žaidimo eigos niekaip nepavykdavo.

„Dvejopas jausmas... Pradėjome išsigandę, o tai davė blogą toną rungtynėms. Tai pajutę latviai pataikė savo metimus. Ačiū Dievui, sugebėjome pasivyti, bet pabaigoje neišpildėme to, ką buvome suplanavę. Turime išgyvendinti savo banguotumą – to negali būti, turime būti stabilūs ir visas 40 minučių išlaikyti vienodą lygį.

Bet tokių rungtynių reikėjo, nes namuose visada žaisti smagu, o dabar išvykoje – jų fanų buvo tikrai daug. Su tokiomis sąlygomis žaisime ir Izraelyje, prieš tą pačią namų komandą. Dabar tik laiko klausimas, kada susitvarkysime su savo psichologija, nes kai žaidžiame prie savų sirgalių ar, kaip vakar, be žiūrovų, tai ir klaidų, ir neaiškių situacijų mažiau, ir susikalbėjimo daugiau“, – komentavo M. Kuzminskas.

Jis pats šioje akistatoje su 14 taškų buvo antras pagal rezultatyvų Lietuvos rinktinės žaidėjas. Už jį geriau pasirodė tik per 14 minučių net 16 taškų įmesti spėjęs Lukas Lekavičius.

Klaidas išsitaisyti ir komunikaciją susitvarkyti lietuviai galės treniruotėse artimiausias keturias dienas. Trečiadienį jų Šiauliuose lauks išbandymas prieš islandus, o pasirengimo ciklą penktadienį užbaigs mūsiškių akistata Vilniuje prieš ispanus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)