Vyriausiasis Vokietijos rinktinės treneris Chrisas Flemingas į liepos 28-ąją prasidėsiančios nacionalinės komandos kandidatų stovyklos sąrašą 213 cm ūgio 19-metį krepšininką įtraukė pirmą kartą.

Fuldoje Vokietijos rinktinė treniruosis iki rugpjūčio 5 dienos, o tada žais pirmas kontrolines rungtynes su Belgijos krepšininkais.

Kartu su I. Hartensteinu pirmą kartą į stovyklą pakviestas Mičigano universiteto komandoje žaidžiantis 20-metis 211 cm ūgio vidurio puolėjas Moritzas Wagneris, į kandidatų sąrašą pateko ir dar vienas jaunas aukštaūgis – 213 cm ūgio Berlyno ALBA vidurio puolėjas Bogdanas Radosavljevičius.

Komandoje nebus dviejų NBA lygos klubams priklausančių vokiečių – puolėjų Paulo Zipserio (Čikagos „Bulls“) ir Maxi Kleberio (Dalaso „Mavericks“).

Atlantos „Hawks“ įžaidėjas Dennisas Schroderis nacionalinei komandai Europos čempionate nusprendė padėti.

Iš viso į Vokietijos rinktinės kandidatų sąrašą pateko 20 krepšininkų.

Vokiečiai Europos čempionatą pradės B grupėje, kurioje jų varžovais bus Ukrainos, Izraelio, Gruzijos, Italijos ir Lietuvos rinktinės.

Primename, kad I. Hartensteiną šių metų NBA naujokų biržoje tik 43-uoju numeriu pašaukė Hjustono „Rockets“. Nors į stipriausią pasaulio krepšinio lygą vokietis šiemet dar nesikels, tačiau negrįš jis ir į Kauną.

„BasketNews.lt“ žiniomis, Lietuvos čempionai ketina puolėją paskolinti. Sutartį su „Žalgiriu“ turinčiam krepšininkui šiuo metu yra ieškoma nauja komanda.

I. Hartensteino kontraktas galios dar bent vienerius metus, o kitą vasarą „Žalgiris“ galės pratęsti sutartį dar vienam sezonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)