12:2 dvikovą su kiek sutrikusiais rumunais pradėjusi Lietuvos rinktinė nesunkiai rado kelią varžovų krepšio link. Sėkmingai atakuodami tiek iš po krepšio, tiek iš toli mūsų šalies krepšininkai įpusėjus rungtynėms pirmavo 48:25, o trečiojo kėlinio viduryje – 62:32.

Rumunų pastangos atsitiesti baigėsi vos prasidėjusios, tik ketvirtame kėlinyje Marcelo Tenterio auklėtiniai surinko daugiau nei 20 taškų. Visose rungtynėse dominavusi Lietuvos rinktinė šventė triuškinamą pergalę 97:64.

Lietuvos rinktinei Jonas Valančiūnas pelnė 16 taškų, Mindaugas Kuzminskas - 15, Lukas Lekavičius - 14, Eimantas Bendžius - 11, Artūras Milaknis - 10, Mantas Kalnietis - 9, Martynas Gecevičius - 8, Edgaras Ulanovas - 6, Artūras Gudaitis - 4, Evaldas Kairys ir Donatas Motiejūnas - po 2, Adas Juškevičius ir Marius Grigonis taškų nepelnė.

Rumunijos komandoje Radu Paliciucas, Vladas Moldoveanu ir Octavianas Calota surinko po 15 taškų.

Lietuvišką "tiki-taką" @jvalanciunas baigia dėjimu #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Aug 18, 2017 at 10:10am PDT

Statistika. Lietuva – Rumunija

Dvitaškiai: 26/36 (72 proc.) – 12/32 (38 proc.)

Tritaškiai: 9/21 (43 proc.) – 8/29 (28 proc.)

Baudos: 18/18 (100) – 16/22 (73)

Atkovoti kamuoliai: 39 – 26

Rezultatyvūs perdavimai: 27 – 17

Klaidos: 11 – 12

Perimti kamuoliai: 7 – 5

Blokuoti metimai: 3 – 0

Pražangos: 24 – 22

Efektingų epizodų šį vakarą netrūko #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Aug 18, 2017 at 12:48pm PDT

Lietuvos rinktinės treneriai prieš dvikovą su rumunais nusprendė, kad pirmąsias draugiško turnyro rungtynes Latvijoje praleis labiausiai patyręs komandos žaidėjas Jonas Mačiulis. Mūsų šalies nacionalinė ekipa vertėsi ir be Deivido Gailiaus, kuris dėl virusinės infekcijos liko gydytis Lietuvoje.

Dvikovai buvo registruoti 13-a krepšininkų: Mantas Kalnietis, Evaldas Kairys, Artūras Gudaitis, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis, Marius Grigonis, Martynas Gecevičius, Adas Juškevičius ir Eimantas Bendžius.

Su nacionaline komanda D. Adomaičio sprendimu jau atsisveikino Martynas Sajus, Rokas Giedraitis ir Mindaugas Girdžiūnas.

Antrose kontrolinio turnyro Rygoje rungtynėse lietuviai šeštadienį žais Latvijos rinktine.

Iki šiol Lietuvos rinktinė jau sužaidė penkerias kontrolines rungtynes – įveikė lenkus, vėliau pralaimėjo gruzinams, kroatams ir prancūzams, o antradienį Kaune prieš tą pačią Prancūzijos rinktinę pasiekė revanšą 96:71.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis Izraelyje, Turkijoje, Suomijoje ir Rumunijoje. Finalinis etapas numatytas Stambule. Lietuvos rinktinė Izraelyje žais B grupėje su Ukraina, Izraelis, Gruzija, Italija ir Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)